На Сумщині вшановують пам’ять полеглих у роки Другої світової війни

Сьогодні, 9 травня 2020 року, в Сумах керівники області та міста, депутати і військові вшанували пам’ять полеглих у роки Другої світової війни. Ювілейний, 75-й День Перемоги пройшов із дотриманням усіх карантинних заходів і без ветеранів. Їх напередодні і у день свята вітали вдома, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Усіх загиблих у роки Другої світової війни згадали хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятників Скорботній матері, воїнам Війська Польського, Меморіалу «Героям Слава», пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та Меморіального комплексу «Вічна Слава».

Для голови Сумської обласної ради Володимира Токаря День Перемоги – особливе свято. Його батько, полковник, ветеран Великої Вітчизняної війни пройшов усю війну від самого початку. Під час визволення Кенігсбергу був поранений. День Перемоги зустрів у госпіталі, з якого його виписали лише у листопаді 1945 року.

«Ми не маємо морального права забувати День Перемоги, бо десятки мільйонів людей віддали свої життя за те, щоб на нашій землі був мир. Мій батько розповідав: «Я перший раз плакав 9 Травня, коли до палати зайшла медсестра і сказала: «Братці, війна закінчилася!». Я – син свого батька і завжди шануватиму День Перемоги», – поділився Володимир Токар.

Він подякував ветеранам Великої Вітчизняної війни, воїнам-афганцям і учасникам АТО за те, що вони захищали і захищають нашу землю…

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.