Спортивний клуб «Буринь» відкрив свою першу залу, в якій тренуватимуться юні борці та боксери

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) в розділі СПОРТ розповідав, що в місті Буринь, СК «БУРИНЬ» при допомозі та сприянні Івана Рябоконя, сільського голови Слободи, кандидата на посаду голови м.Буринь, та підприємців і фермерів міста Буринь, а також Буринщини, облаштовують нові борцівську та боксерську зали...

14 жовтня 2020 року – на знаменні свята День захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва в центрі міста Буринь були відкрито сучасні – в усіх значеннях цього слова – борцівську та боксерську зали.

Це перші зали на рахунку СК «БУРИНЬ», але в планах є й облаштування наступних…

Традиційну стрічку перед дверима новооблаштованої зали перерізав Руслан Терещенко, який вніс великий доробок, щоб вона була і доладована, і облаштована.

Загалом чимало людей доклали своїх зусиль для того, щоб двері клубу, нарешті, відкрились.

А саме – Нечипоренко Артем, Новосельцев Євген, Житник Іван, Гніденко Володимир, Науменко Олег, Кусовнік Віктор, Рябоконь Іван, Шестак Роман, Федоненко Олександр, Овсяник Володимир, Дзюба Олег, Гавриленко Євген, Гавриленко Сергій, Фінцев Віталій, Распутько Анатолій, Гусак Андрій, Ковтуненко Анатолій, Москаленко Олександр.

У своєму виступі Іван Рябоконь, який нині є не тільки головою с. Слобода, а й кандидатом на посаду голови міського голови м.Буринь, привітав усіх присутніх з такою гарною подією, яка, все ж таки, найбільше радості та задоволення принесла юним спортсменам та їхнім батькам. Адже вони вже давно мріяли, що боксери та борці тренуватимуться в належних умовах. А це, в свою чергу, принесе нові перемоги на різноманітних змаганнях, в яких братимуть участь буринські спортсмени.

А ще Іван Іванович Рябоконь наголосив, це свято може відбутися тільки завдяки людям, які допомогли, доклали максимум зусиль, щоб мати такі прекрасні зали.

«Бо в традиціях нашої держави, нашого народу підтримувати й допомагати тим, хто цього потребує. І тоді кожен громадянин відчуває турботу про себе, почувається захищеним, впевненим, щасливим», – підкреслив Іван Рябоконь.

Один з організаторів реалізації такого чудового проєкту Євгеній Лішунов, який є й кандидатом в депутати Буринської міської ради від політичної партії «Слуга народу» зауважив, що понад 100 юних спортсменів мають можливість тренуватися в гарних умовах, підвищуючи свою майстерність. Він також вручив подяки від імені СК «Буринь»:

1.Нечипоренку Артему.

2.Новосельцю Євгену.

3.Житнику Івану.

4.Гніденку Володимиру.

5.Науменку Олегу.

6.Кусовніку Віктору.

7.Рябоконю Івану.

8.Шестаку Роману.

9.Федоненку Олександру.

10.Овсянку Володимиру.

11.Дзюбі Олегу.

12.Гавриленку Євгену.

13.Гавриленку Сергію.

14.Фінцеву Віталію.

15.Распутьку Анатолію.

16.Гусаку Андрію.

17.Ковтуненку Анатолію.

18.Москаленку Олександру.

Євгеній Лішунов відзначив, що саме вони й турбуються про розвитком спорту і в місті Буринь, і в Буринській ОТГ. І завдяки їм теж, юні буринські боксери та борці завоювали й ще виборють високі місця на різноманітних турнірах. А для СК «Буринь» – це тільки початок поетапного розвитку спорту. На черзі, створення секцій футболу, волейболу та популяризація інших видів спорту...

Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Саме тому святий обов’язок родини, школи, органів влади та громадськості подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей української юні, забезпечити їй належний рівень виховання і дотримання прав дитинства.

У юних буринців є тепер чудові перспективи для розвитку.

До слова, нинішнім школярам є з кого брати приклад.

Володимир Чубенко, який виборював золото й на обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях, нині здобуває освіту в Київському спортивному ліцеї-інтернаті.

Один з керівників СК «Буринь» Володимир Гніденко, кандидат у депутати Буринської міської ради від політичної сили «Слуга народу», вручив грамоти юним спортсменам.

Грамотою Громадської організації «Спортивний клуб «Буринь» за активну участь у розвитку спорту, за вагомі досягнення та успішні виступи на змаганнях, з нагоди відкриття першої сучасної спортивної зали та до Дня захисника України було нагороджено боксерів Гуценка Богдана й Годовасенка Дмитра, а також борців: Капітоненка Антона, Чубенка Володимира, Гніденка Давида та Коверсуна Ярослава.

Нині, безсумнівно, особливо гостро постає проблема виховання здорової молоді. Ми добре знаємо, що здоров’я – найбільша людська цінність, яку, на жаль, багато людей починають цінувати та берегти, вже втративши значну частину цього скарбу. Тому, безперечно, добре, що займаючись спортом, дітвора відривається від комп'ютерів, і вже з дитинства привчається до здорового образу життя. А це – зміцнення власного здоров’я…

–У сьогоднішніх нелегких обставинах життя українського народу нехай Покрова Пресвятої Богородиці принесе радість і надію в ваші родини, – звернувся до присутніх під час освячення споривних залів отець Діодор. – Бажаю вам сховатися від бур і негод під Божим покровом. Бажаю усім козацьких вчинків, звитяг і глибокої духовності. Нехай прагнення відстоювати свою волю та незалежність і надалі буде неодмінною рисою українців. А українці вміють досягати перемог. Отож, і вам зичу яскравих спортивних здобутків….

…Традиційно, після виснажливих тренувань вихованці СК «Буринь» відновлюють свої сили за допомогою соку або чаю.

Тож усіх присутніх на дійстві й було запрошено долучитись до цієї традиції...

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.

Фотоколаж Наталії Кузнєцової-Віноградової, члена Національної спілки журналістів України, кандидата в депутати Буринської міської ради від політичної партії «Пропозиція».

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.