Чоловік «клюнув» на відновлення «заблокованої» банківської картки

57-річному жителю Конотопа з невідомого номера на мобільний телефон надійшло повідомлення про нібито заблокування банківської картки.

Там же був вказаний і мобільний номер телефону за яким можна звернутись для відновлення банківської картки. Що і той і зробив…

Зі слів потерпілого, слухавку взяв невідомий, який представився працівником центру підтримки банків України, та запропонував здійснити необхідні операції по відновленню банківської картки. Чоловік погодився і слухняно слідував інструкціям співрозмовника. І як наслідок, втратив 26тисяч гривень…

До слова, нині поліція розшукує шахраїв, які одурили жителів області на 37 тисяч гривень. «Працювали» вони під виглядом працівників банку та доньки однієї з потерпілих.

У поліції за даними фактами відкрили кримінальні провадження і вкотре застерігають громадян сліпо не довіряти невідомим телефонним співрозмовникам.

У Сумах від дій зловмисників постраждала 66-річна пенсіонерка.

Жінка пояснила, що на її телефон, як їй на той момент здалося, зателефонувала власна донька і повідомила, що їй загрожує кримінальна відповідальність.

Вона начебто спричинила чужій дитині тілесні ушкодження.

Тому просила 11 тисяч гривень перерахувати на певний номер банківської картки. Що пенсіонерка і зробила...

Нині в поліції за цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Вживаються заходи щодо викриття зловмисників, повідомляє Відділ комунікації поліції в Сумській області.

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) дуже часто на своїх сторінках розповідає про різні щахрайські схнми. На жаль, люди як велися так і ведуться на них...

Тому ще раз застерігаємо: шановні читачі БіЖ, будьте пильними і увжними...

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.