Плач серце, пошану віддай Героям Небесної Сотні!..

Сьогодні, 20 лютого 2020 року, в Бурині біля Меморіального пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та полеглим землякам за незалежність України відбувся мітинг-реквієм «А Сотню вже зустріли небеса…», присвячений вшануванню світлої пам’яті героїв, які віддали свої життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє нашої держави.

З нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні до учасників мітингу звернувся голова Буринської районної державної адміністрації Василь Бойко.

Хвилиною тиші присутні вшанували пам’ять загиблих героїв Майдану та всіх полеглих за незалежність, неподільність і свободу України.

Заупокійну літію за Героями Небесної Сотні та воїнами, які віддали своє життя під час проведення антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на сході України провів Благочинний Буринського округу, настоятель парафії святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Православної Церкви України, протоієрей отець Димитрій.

Також в рамках проведення мітингу-реквієму тематичні пісні виконали зразковий аматорський вокальний ансамбль «Шкільні роки» районного будинку культури (керівники Наталія Сомова та Світлана Головко) і дует у складі Юлії Прядки та Інни Ткачової.

З літературною композицією виступили Софія Федоненко та Анна Профір.

На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які поклали своє життя на алтар української Гідності та Свободи, ведуча заходу Вікторія Рябоконь запросила присутніх покласти квіти до пам’ятного знаку.

Марина Біркун, керівник художній Буринського районного будинку культури.

Світлина Ілони Ігнатенко, техніка народної аматорської кіно-відеостудії «Формат» Буринського районного будинку культури.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.