Володимир Токар, голова Сумської обласної ради: «Завжди робив, і буду робити все можливе, щоб жителям Сумщини жилося краще й спокійно…»

Володимира Токаря знаю досить давно – понад 15 років. Чому про це зауважую? Бо про людей, яких знаєш досить давно, як журналісту, писати не так і просто.

По-перше, написати треба об’єктивно.

По-друге, написати треба правдиво.

Тому в даній статті прагнув не відступати від даних постулатів.

У цивілізованих країнах, можливо, для нас якось і дино, але у вищих ешелонах влади перебувають в основному управлінці, які мають досить поважний вік.

А от в нижчих ешелонах влади – це переважно молоді керівники.

Чому так?

Напевне, практика довела, щоб керувати у «верхах», потрібно мати не тільки талант, уміння, але й управлінський, але найголовніше – життєвий досвід.

Саме таким критеріям відповідає і Володимир Токар, голова Сумської обласної ради. Свій трудовий шлях він починав слюсарем. Також працював водієм, заправником, механіком, заступником директора заводу…

А вперше Сумську обласну раду Володимир Токар очолив у 2009-2010 роках. Удруге депутати облради обрали його керманичом у 2016 році. Згадаємо, що то були дуже складні роки – війна на Сході країни, а Сумська область межує безпосередньо з Росією. Тривожні дні, тривожні години. Треба було не допустити «розхитувань» ситуації не тільки в раді, а й на Сумщині в цілому.

І те, що її вдалося зберегти – в першу чергу, спокій і стабільність, немала заслуга і Володимира Токаря як одного з керівників Сумщини.

На той час дуже було важливо забезпечити стабільну роботу органів місцевого самоврядування, функціонування всіх галузей, які забезпечували життєдіяльність жителів регіону.

І Володимиру Миколайовичу Токарю вдалося налагодити конструктивну діяльність обласного парламенту, а головне – приймати вкрай потрібні рішення, щоб на Сумщині панували стабільність та віра в людей, що в область, будемо відверті, не зайдуть російські війська.

І як показав час, мир тут не був порушений…

Взагалі-то, Володимир Токар вважає, що в будь-якій діяльності потрібно дотримуватися як демократичних принципів, так і конструктивного, толерантного діалогу з людьми.

–У своїй діяльності, як і в цілому в житті, я керуюся демократичними засадами, – зауважив у нашій бесіді Володимир Токар. – і депутати, наприклад, уже усвідомили, що не залежно від політичних уподобань кожен з них відстоює свою думку, власну позицію як на засіданнях постійних комісій, так і під час сесій… А пленарні засідання – це вже практика – відбуваються онлайн…

І ось така злагоджена робота депутатського корпусу, конструктивні пропозиції кожного депутата приводили до вчасного прийняття обласного бюджету, вирішення нагальних та невідкладних питань, які так необхідні для економічно-соціального розвитку області.

І така, підкреслю, злагодженість дає можливість значну суму коштів виділяти на соціальний захист: допомогу сім’ям з дітьми, субсидії та інші види допомог і, звичайно, ж на медицину. Адже до вирішення постійних питань з фінансуванням соцзахисту людей, нині додалися ще й проблем боротьби з коронавірусом. І їх треба оперативно вирішувати, адже хвороба не відступає, а навпаки, – посилюється.

Проте життя, яке нині доволі складне й непередбачуване для більшості жителів області, все ж таки продовжується.

І одне з головних завдань місцевої влади у розвитку Сумщини переконаний Володимир Токар є популяризація Сумської області, в першу чергу, активна репрезентація інвестиційного потенціалу регіону та створення ефективної системи управління територіями.

–Для інвесторів ми можемо запропонувати земельні ділянки, маємо родовища корисних копалин, запаси енергетичних потужностей, високий рівень освітніх та наукових закладів, – наголошує Володимир Токар. – Потрібно розвивати туризм, готельний бізнес, агропромисловий комплекс. Також необхідний діалог, він і є в нас – «влада – бізнес». А в підсумку спільна мета – ефективне господарювання, створення якісного місцевого продукту і, відповідно, отримання прибутку підприємцями… А все загалом – поповнення місцевих бюджетів...

Нині вистачає всюди проблем. Проте, безсумнівно, їх потрібно вирішувати, і вони будуть вирішуватися. У цьому переконаний голова Сумської обласної ради Володимир Токар.

До слова, на наступних виборах до органів місцевого самоврядування, які, як відомо відбудуться 25 жовтня 2020 року, він балотується від політичної партії «Європейська солідарність» в депутати Сумської обласної ради. Володимир Токар – другий за списком.

–Нам усім потрібно пам’ятати, що довіра жителів до органів влади є тільки тоді, коли ця влада – відповідальна й ефективна, – підсумовує Володимир Токар. – А авторитет самої ж влади залежить від реального бажання захищати інтереси звичайних людей. До цього я завжди прагнув, і завжди робив, і буду робити все можливе, щоб жителям Сумщини жилося краще й спокійно…

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.