Володимир Токар, голова Сумської обласної ради: «Депутати обов’язково розглянуть можливості вдосконалення Бази олімпійської підготовки лижників та біатлоністів і підтримають її оновлення за умови подання ОДА інвестиційного проєкту»

Сумщину відвідав Міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов…

Він поспілкувався з керівництвом області та міста, відвідав міжнародний пункт пропуску автомобільного сполучення «Юнаківка», Парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва загального державного значення «Кияницький», підтримав ініціативу обласної влади щодо відродження біатлонної бази в Токарях, та побував на Лебединщині й Тростянецькій ОТГ, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

У міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Юнаківка» Олег Немчінов ознайомився з практичним застосуванням електронного сервісу «Дій вдома» та особисто перевірив можливість встановлення застосунку на своєму телефоні.

Також у ході розмови з прикордонниками подякував правоохоронцям за службу та відзначив, що Сумщина має один із найвищих показників в Україні щодо застосування додатку «Дій вдома».

Це свідчить про якісну роботу правоохоронців і належний контроль з їхнього боку за прибулими з-за кордону жителями Сумщини.

Залишаючи пункт пропуску «Юнаківка» Олег Немчінов зазначив: «Там, де прикордонники, – завжди порядок».

Крім того, у рамках поїздки Олег Немчінов разом із керівництвом області відвідав село Токарі у Сумському районі. На території Бази олімпійської підготовки лижників та біатлоністів він ознайомився з проєктами будівництва ДП «Сумщина туристична» – міжнародним центром біатлону і спортивно-туристичним комплексом імені Семеренків.

Нагадаємо, що Сумська область прославилася на весь світ завдяки чемпіонам-біатлоністкам – сестрам Валентині та Віті Семеренкам.

Школа підготовки біатлоністів на Сумщині завжди була на висоті, але, як визнають самі спортсмени й тренери, інфраструктурна база для тренувань потребує негайної модернізації.

Голова Сумської обласної державної адміністрації Роман Грищенко зазначив, що для оновлення унікального спортивного об’єкту будуть залучатися кошти інвесторів, а не витрачатимуться державні.

Володимир Токар, голова Сумської обласної ради, наголосив, що обласні обранці обов’язково розглянуть можливості вдосконалення Бази олімпійської підготовки лижників та біатлоністів і підтримають її оновлення за умови подання обласною державною адміністрацією інвестиційного проєкту.

Далі міністр відвідав Парк-пам'ятку садово-паркового мистецтва загального державного значення «Кияницький», що розташований у Сумському районі, урочище «Нескучне» та КЗ Тростянецької міської ради «Академія спорту» на території Тростянецької ОТГ.

На завершення поїздки відбулося спілкування Олега Немчінова та Романа Грищенка з громадою м. Лебедин та Лебединського району з проблемних питань нового адміністративно-територіального устрою. У міському парку імені П. Полуботка в Лебедині посадовці обговорили питання можливого приєднання Лебединщини до Сумського району.

Як повідомив на зустрічі міністр Олег Немчінов, наразі є можливість врахувати пропозиції Лебединської громади.

«Ви не одні, подібні проблеми є у всіх. Є проблеми з розташуванням адміністративних центрів об’єднаних громад, проблеми з приєднанням невеликих міст до більших – немає нічого досконалого… Якщо громада має конструктив та її підтримує керівництво Сумської облдержадміністрації, завжди треба іти назустріч», – заявив міністр.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.