Володимир Токар, голова Сумської обласної ради, медзакладам Білопільщини передав два спецавтомобілі та 1,5 тисяч масок

Два сучасні автомобілі швидкої медичної допомоги «Renault Duster» та півтори тисячі захисних медичних масок передав сьогодні, 28 квітня 2020 року, медичним закладам Білопільщини голова Сумської обласної ради Володимир Токар, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

«Потужні автомобілі допоможуть сільським лікарям гарантовано і швидко дістатися до найвіддаленіших місць своїх ОТГ та вчасно надати медичну допомогу. У разі необхідності хворого можна буде оперативно відтранспортувати до лікарні. А медичні маски допоможуть медикам району убезпечити себе під час спілкування з хворими», - наголосив Володимир Токар.

Засоби захисту отримали керівник Білопільського Центру первинної медичної допомоги Костянтин Рожин та головний лікар Білопільської ЦРЛ Юрій Мартиненко.

Ключі від новеньких автівок – голова Ричківської ОТГ Микола Солодовник для Вирівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини та завідуюча Павлівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Білопільської ОТГ Альбіна Матюха (на світлині).

Медик, яка особисто буде водити машину, розповіла, що тільки у Павлівці проживає більше тисячі людей, ще майже стільки у навколишніх селах.

«Для нас дуже важливо, що машина має підвищену прохідність, а відтак допоможе у роботі», - прокоментувала отримання автомобіля Альбіна Матюха.

Її підтримав Микола Солодовник: «Без автомобіля обійтися дуже складно, адже сімейним лікарям важко оперативно добиратися до хворих пацієнтів. Ці добрі справи дуже потрібні для людей і ми вдячні за це всім, хто посприяв у придбанні машин. В першу чергу – голові Сумської обласної ради Володимиру Токарю».

Володимир Токар зауважив, що для отримання сучасного автомобіля у Павлівську АЗПСМ довелося докласти немало зусиль багатьом людям, але головне, що це вдалося зробити.

Він подякував за підтримку, небайдуже ставлення в.о. голови райради Володимиру Відуєву та місцевому фермеру з с.Павлівка, депутату Білопільської районної ради Миколі Слиньку.

Він додав додав, що автомобілі вартістю по півмільйона кожен були передані завдяки субвенції з державного бюджету. Завдяки їм лікарі продовжать рятувати життя пацієнтам.

Виконуючий обов’язки голови Білопільської районної ради Володимир Відуєв розповів, що в районі відсутня заборгованість по зарплаті лікарям. Центральна районна лікарня у повній готовності вступила у другий етап медичної реформи.

У закладі закуплено нове обладнання, підписано 6 пакетів послуг, оптимізований штат.

На сьогодні Білопільська ЦРЛ є опорним медзакладом у боротьбі з коронавірусом і готова приймати пацієнтів з Буринського та Путивльського районів.

За кошти районного бюджету і аграріїв профінансовано придбання засобів індивідуального захисту і деззасобів, лікарня забезпечена на даному етапі всім необхідним.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.