У Бурині юні футболісти Сумщини продемонстрували майстерний футбол

Як уже повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі СПОРТ, на Буринському міському стадіоні «Урожай» до Дня захисника України відбувся відкритий турнір з футболу серед юнацьких команд 2008 року народження та молодших

Зауважимо, що цей турнір є історичним, бо стільки дитячих команд Сумської області одночасно ніколи не грали у Бурині.

У змаганнях взяли участь вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл з Бурині, Глухова, Шостки, Білопілля, Конотопа та Путивля.

Їх привітали і побажали спортивних успіхів Віктор Ладуха, міський голова м. Буринь, та Василь Бойко, голова Буринської районної державної адміністрації.

Команди були розподілені на дві групи – по три в кожній.

Ігри в групах пройшли за коловою системою, і в залежності від місць у них команди грали за місця в турнірі.

Кожна команда зіграла по три матчі.

Турнір пройшов за форматом 8+1(8 гравців в полі і 1 воротар).

Для буринських футболістів перші дві гри з ДЮСШ м.Путивль та м. Шостка завершилась впевненою перемогою з рахунком 2:0 та 3:0.

Вони й вийшли до фіналу.

В іншій групі конотопські футболісти з однаковим рахунком 2:0 перемогли «дюсошовців» з Глухова та Білопілля, і теж вийшли до фіналу.

За 5 місце грали грали шосткинці та білопільці, які в своїх групах посіли треті місця. Шосткинці перемогли своїх суперників з рахунком 5:1, і зайняли на турнірі 5 місце. На 6 позиції – футболісти з Білопілля.

Глухівчани, перемігши путивлян з рахунком 3:0, виграли Кубок за третє місце і бронзові медалі.

Путивльські футболісти зупинилися на четвертому місці.

Фінальний поєдинок турніру виявився феєричним та захоплюючим.

Протягом матчу деяку перевагу мали господарі.

Та на початку гри кілька небезпечних атак конотопців завершилися взяттям воріт буринців.

Так рахунок став 3:0 на користь команди ДЮСШ (Конотоп).

Він не змінився до кінця поєдинку.

Таким чином, головний Кубок та золоті медалі турніру завоювали конотопські футболісти.

Їм також вручено цінний подарунок від міського голови міста Буринь Віктора Ладухи.

У юних буринських футболістів тепер у доробку є Кубок за друге місце та срібні медалі.

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі СПОРТ детально розповідав про участь вихованців ДЮСШ М.Маміашвілі 2008 року народження у Всеукраїнському турнірі «Кубок надій України 2018», який відбувся у м. Харків на стадіоні «Металіст».

У турнірі грали 16 команд з 4 областей України – Харківської, Запорізької, Сумської та Дніпропетровської.

Юні футболісти з Конотопу зайняли 5 місце, не програвши жодного матчу, але за різницею забитих пропущених м'ячів не змогла потрапити до четвірки фіналістів.

До слова, Президент України Петро Порошенко особисто привітав усіх учасників турніру, а від його імені конотопська команда отримала футбольну форму (12 комплектів) та 12 м’ячів, а також – квитки на матч між збірними України та Чехії, який відбудеться у м. Харків на стадіоні «Металіст» 16 жовтня 2018 року.

А на турнірі в Бурині переможець та призери були нагороджені кубками, грамотами, медалями та цінними подарунками.

А кращим гравцям у кожній команді вручено спеціальні відзнаки.

Відзначимо, що цей прекрасний турнір, присвячений Дню захисника України, був організований за ініціативи Романа Кондруха, вчителя-тренера Буринської дитячо-юнацької спортивної школи (директор Світлана Фінцева), а спільно проведений сектором з питань молоді та спорту управління освіти, молоді, спорту, культури, туризму Буринської міської ради (завідувач Ярослав Романчук) та сектором з питань молоді та спорту Буринської районної державної адміністрації (завідувач Олексій Яровий).

І ще такий приємний факт. Все більше й більше глядачів збирається на дитячих турнірах, які відбуваються в Бурині.

А в команди Буринської ДЮСШ є вже надійна група підтримки – це рідні та друзі юних футболістів, які від матчу й до матчу під керівництвом свого тренера Романа Кондруха, грають все більш і більш майстерніше, та здобувають високі місця яе як в обласних, так і всеукраїнських змаганнях…

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.

На світлині: команди-учасниці турніру з футболу у місті Буринь

Фото Ярослава Романчука.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.