Іван Житник: «Окрім ВО «Батьківщина», я ні в яких українських політичних партіях не перебував…»

У одній з груп у Фейсбуці, де засновником Віктор Ладуха, міський голова Бурині, з’являються всілякі дурниці про мою політичну діяльність. Серед них і очевидна дурня: начебто я був членом кількох партій…

Можливо, це пов’язано з тим, що серед нинішніх членів районної партійної організації ВО «Батьківщина» є й такі, хто змінив вже кілька політсил. Правда, в основному перебували в тих, які були при владі.

Та й сам Віктор Ладуха свого часу був не байдужим до партії «Фронт змін» і деяких інших…

Зважаючи на свій поважний вік, я б міг і не розповідати про минулу політичну діяльність.

Проте вирішив дещо написати. Адже то був мій життєвий період, коли Україна після отримання незалежності тільки піднімалася на ноги.

І саме моє покоління допомагало їй у цьому.

Ми їздили на майдани до Києва, організовували акції в Бурині, доносили правдиву інформацію людям про Українську державу.

Буринську районну партійну організацію ВО «Батьківщина» я створив і очолив у лютому 2000 року, а в травні того ж року її офіційно зареєстрували.

Тоді вона була в глибокій опозиції до влади. І мене за політичну діяльність кілька разів звільняли з роботи.

Проте організацію, до слова, тоді парторганізації масово закривалися на Сумщині, вдалося вберегти. Вистояли, хоча зробити це було дуже важко. І про це знають ветерани-«батьківщинці».

І мене і їх тоді дуже сильно пресували тодішні правоохоронці.

Буринська районна партійна організація в той період досягала вагомих результатів на різних виборах, починаючи з місцевих і до виборів депутатів Верховної Ради України та Президента України.Інколи виборчі результати сягали понад 80(!) відсотків...

Парторганізація по-праву вважалася однією з кращих на Сумщині та й в Україні.

На обласних партійних конференціях мене кілька разів обирали делегатом з'їздів партії.

За багаторічну та активну діяльність у партії нагороджений ПОЧЕСНИМ ЗНАКОМ Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина».

Мене двічі виборці Буринщини обирали депутатом Буринської районної ради, де я був керівником фракції ВО «Батьківщина».

Після прекрасних виборчих показників у 2010 році (я очолював і районну організацію ВО «Батківщина», і виборчий штаб), все ж таки вирішив залишити політичну й партійну діяльність, і зайнятися творчістю, якою займаюся й до нині.

І задоволений тим, що й тут маю певні успіхи: написав і видав 9 книг, друкувався у понад 10 збірниках та альманахах, ставав переможцем обласних та всеукраїнських конкурсів, маю відзнаку за особистий вклад у розвиток літературного процесу на Сумщині…

Життя триває.

Я ні про що не шкодую.

І займаюся творчістю – готую нову книгу, яка сподіваюся, побачить світ і порадує моїх шанувальників…

ІВАН ЖИТНИК, член Національної спілки журналістів України з 1983 року.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.