Відповідно до результатів екзит-полів до Верховної Ради України проходять 5 партій

На позачергових парламентських виборах 2019 року, які відбулися сьогодні, 21 липня 2019 року, бар’єр у 5% долають п’ять партій: "Слуга народу", "Опозиційна платформа - за Життя", "Європейська солідарність", ВО "Батьківщина" та "Голос".

Про це свідчать результати Національного екзит-полу станом на 18.00, оприлюднені після закриття виборчих дільниць в Україні.

Лідером електоральних симпатій стала президенстька партія "Слуга народу" – 43,9% підтримки виборців

Наступні результати: "Опозиційна платформа – За життя" – 11,5%, "Європейська Солідарність" – 8,9%, Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" – 7,6%, "Голос" – 6,3%.

За словами соціологів, статистична похибка вибірки не перевищує 2,5 відсотка для лідерів і в межах 0,5–1 відсотка для інших партій.

Найближче до 5-відсоткового прохідного бар'єру станом на 18 годину перебуває партія "Сила і честь" – 4,4 відсотка голосів.

Остаточні результати Національного екзит-полу стануть відомими о 22.00. Національний екзит-пол проводили "Демініціативи", КМІС та Центр Разумкова.

Методом "таємного голосування" було опитано 10 551 респондента на 300 виборчих дільницях.

Нагадаємо, що на позачергових парламентських виборах 2014 року до Верховної Ради пройшли 6 партій: за "Народний фронт" проголосували 22,14% виборців, за "Блок Петра Порошенка - 21,81%, за "Об'єднання "Самопоміч" - 10,97%, за "Опозиційний блок "- 9,43%, за Радикальну партію Олега Ляшка - 7,44%, за ВО "Батьківщина" - 5,58% виборців.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.