Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/plugins/system/t3/includes/lessphp/less/less.php on line 5085

Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/plugins/system/t3/includes/lessphp/less/less.php on line 7787

Відбулася 24 сесія Кролевецької районної ради

Близько 30 питань порядку денного розглянули депутати Кролевецької районної ради на черговій сесії, яка відбулася сьогодні, 20 квітня 2018 року.

У залі засідань районної ради зібралися не тільки представники депутатського корпусу, а й перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, депутат Сумської обласної ради сьомого скликання Володимир Горох, сільські голови, керівники та працівники установ і організацій району, громадськість, засоби масової інформації, директори шкіл району.

На сесії свої звіти представили Побивайло Сергій Вікторович – головний лікар Кролевецької ЦРЛ, Жолобко Станіслав Іванович – начальник відділу освіти районної державної адміністрації, підбивши підсумки про стан функціонування закладів охорони здоров’я Кролевецького району протягом 2017 року та перспективи реформування у 2018 році та про стан функціонування закладів освіти Кролевецького району протягом 2017 року та очікувану мережу на 2018-2019 навчальний рік.

Про стан оперативної обстановки на території Кролевецького району за 2017 рік звітував Переход Олег Валерійович – начальник Кролевецького відділення поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області

Після звітів та обговорення, депутати затвердили зміни та доповнення : до Районної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2018 рік, районної Програми соціального захисту населення на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням районної ради від 23.12.2016, Програми економічного і соціального розвитку Кролевецького району на 2018 рік, затвердженої рішенням районної ради від 22.12.2017, Програми розвитку фізичної культури і спорту в Кролевецькому районі на період до 2020 року затвердженої рішенням сесії районної ради від 23.12.2016, обласної цільової програми підтримки індивідуального житлового будівництва «Власний дім» на 2017-2018 роки, заслухали про виконання Програми зайнятості населення Кролевецького району на період до 2017 року. Чередник Олена Борисівна – начальник відділу економічного розвитку і торгівлі районної державної адміністрації доповіла про укладання контракту на новий термін з директором комунальної установи «Кролевецький територіальний центр соціального обслуговування» Федоренко Валентиною Миколаївною та доповіла про передачу майна з балансу відділу культури на баланс комунального підприємства «Кролевецькі рушники».

У фінансовому блоці питань депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за I квартал 2018 року, затвердили зміни до районного бюджету на 2018 рік, внесених розпорядженнями голови районної державної адміністрації та голосували за зміни до рішення районної ради від 22.12.2017 року “Про районний бюджет на 2018 рік”.

З освітянських питань виступав начальник відділу освіти районної державної адміністрації Жолобко Станіслав Іванович, який проїнформував всіх присутніх про проведення конкурсу на визначення опорного закладу загальної середньої освіти серед закладів відділу освіти Кролевецької районної державної адміністрації.

Окрім того, депутати затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок земель сільськогосподарського призначення, що розташовані за межами населеного пункту на території Кролевецького району Сумської області.

Актуальним стало звернення депутатського корпусу до Верховної ради, КМУ та депутатів Верховної Ради від Кролевеччини Ігоря Молотка та Андрія Деркача для вирішення критичної ситуації, яка склалася в галузі охорони здоров’я району та викликає соціальну напругу серед жителів району.

Враховуючи, що всі вільні кошти районного бюджету спрямовуються на зменшення незабезпеченості по медичній галузі, що унеможливлює направлення фінансового ресурсу на інші першочергові потреби району, в тому числі заходи з енергозбереження, ремонти доріг, вирішення питань соціального захисту населення та виконання інших цільових районних програм, депутати звернулися щодо сприяння у виділенні додаткових коштів на заробітну плату з нарахуваннями в сумі 7771,4 тис. грн. з метою повного покриття незабезпеченості по заробітній платі та своєчасної її виплати працівникам Кролевецької ЦРЛ, та на медикаментозне забезпечення хворих на цукровий та нецукровий діабет в сумі 695,2 тис.грн

З інших питань порядку денного прийнято відповідні рішення, повідомив офіційний сайт Кролевецької районної ради.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.