Що буде з лікарнями на Сумщині?

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) розділі МЕДИЦИНА розповідав, що лікарі Недригайлівської центральної районної лікарні констатують, що їхній медичний заклад все ж закривають, хоча і роблять це поступово…

Не краща ситуація і в інших центральних районних лікарнях області,

Що ж чекає ЦРЛ на Сумщині в подальшому?

Зауважимо, що 4 грудня 2019 року у першому читанні депутати Верховної Ради підтримали проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідкладних заходів у сфері охорони здоров‘я».

Зокрема, даним проектом передбачається, що «Планування розвитку мережі закладів охорони здоров’я комунальної власності, прийняття рішень про створення, припинення, реорганізацію чи перепрофілювання закладів охорони здоров’я комунальної власності відповідної територіальної громади або закладів охорони здоров’я, що знаходяться у спільній власності територіальних громад, є виключною компетенцією відповідних органів місцевого самоврядування, які здійснюють свої повноваження самостійно і несуть відповідальність за свою діяльність перед територіальною громадою, державою, юридичними і фізичними особами».

Отже, після прийняття даного законопроекту, долю лікарні буде вирішувати виключно місцева влада.

А це означає, що жителі повинні обирати головою ОТГ не чергового піарника, котрий перейматиметься тільки власним збагаченням, а менеджера, який робитиме все можливе для розвитку громади, в тому числі – і медичній сфері…

На світлині: Путивльська центральна районна лікарня.

Фото Івана Житника.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.