На «гачок» шахрая «клюнула» жінка…

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) на своїх сторінках постійно розповідає про злодійські схеми, які використовують шахраї для обдурювання людей, щоб заволодіти їхніми коштами.

Проте «шахраїада» на Сумщині триває, на жаль...

...Пізно вночі невідомі зловмисники, використавши давню шахрайську схему щодо відкупу родича від поліції за нібито скоєний злочин, домоглися того, що пенсіонерка з міста Конотоп віддала їм всі свої заощадження.

О першій годині ночі на телефон 68-річної жінки подзвонив невідомий чоловік, та, назвавшись сином, повідомив, що нібито скоїв дорожньо-транспортну пригоду, травмував людину, а сам потрапив до поліції.

Тепер йому начебто загрожує кримінальне покарання, якого, втім, можна уникнути, якщо оплатити потерпілому лікування.

Тож «син» попросив «матір», щоб та зібрала вдома всі наявні гроші, і передала їх чоловікові, якого він пришле.

Пенсіонерка зробила все, що їй було наказано, і вже за кілька хвилин передала 1000 доларів США, 2000 євро та 18 000 гривень невідомому чоловікові біля дверей власної квартири.

Тільки після того, як справу було зроблено, жінка зателефонувала родичам та зрозуміла, що її одурили.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочала розшук злочинців.

Правоохоронці знову застерігають людей похилого віку від вчинення ними необдуманих кроків при спілкуванні з незнайомими людьми.

Знайте, якщо ваші співрозмовники у спілкуванні з вами зачіпають теми грошей, які вам необхідно комусь передати, вас точно хочуть одурити. Тож необхідно відразу покласти трубку, якщо розмова відбувається по телефону, або ж сказати чітке «ні», якщо йде спілкування «в живу», та повідомити поліцію.

Завжди пам’ятайте, Ваша безпека у ваших руках, застерігає Відділ комунікації поліції Сумської області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.