Анатолій Річкаль: «Це змагання, що не лише вражають, а й мотивують…»

У змаганнях з кросфіту, які відбулися в манежі СумДУ, взяли участь 19 спортсменів з різних областей України. Це колишні військовослужбовці, котрі під час бойових дій на Сході країни, були тяжко поранені.

Та не зважаючи на це, знайшли у собі сили займатися спортом і досягати результатів.

Стоячи і гучними оплесками рідні та вболівальники зустрічали учасників щорічних змагань, серед яких троє наших земляків − Олександр Бабченко, Ігор Лугіна та Анатолій Горбенко.

«Сьогодні ми своїм прикладом хочемо продемогструвати усім українським воїнам, що попри рани, які ми отримуємо в зоні збройного конфлікту, попри життєві негаразди, не треба здаватися. Навпаки треба боротися заради своїх рідних, заради себе і своєї родини», − зазначив Ігор Лугіна.

Герої України змагалися із кросфіту – вид спорту, до якого входять елементи високоінтенсивного тренування, важкої атлетики, пауерліфтингу, гімнастики, гирьового спорту, зарядки, стронґмену тощо.

Підтримував учасників змагань і перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, повідомляє офіційний сайт Сумської обласної ради.

«Це змагання, що не лише вражають, а й мотивують. Перемагаючи себе, герої, у яких протези рук чи ніг, продемонстрували неймовірну силу, мужність і стійкість. Ці хлопці є прикладом для багатьох людей. Їхні долі змушують замислитися над тим, що варто цінувати в житті», – зауважив Анатолій Якович..

Самі ж організатори змагань підкреслюють, що тут немає кращих, усі учасники вже є переможцями.

Згадати хоча б історію вчителя фізкультури з Гадяча Володимира Доноса. П’ять днів поранений солдат-санітар пролежав у лісі серед мертвих однополчан. Без води, їжі та медичної допомоги. Дивом чоловік вижив.

Згодом утратив ногу і потрапив у полон. Майже 20 днів над Володимиром знущалися, катували, але потім обміняли на «свого».

Нині він продовжує працювати вчителем фізичної культури та військово-патріотичного виховання у рідному Гадячі. Подібні героїчні історії має чи не кожен учасник «Сили нації».

Учасники змагань власним прикладом показали людям з інвалідністю, що їм під силу повернутися до повноцінного життя.

А здоровим людям продемонстрували як сильно треба любити життя, щодня розвиватися і ставати сильнішими, адже саме у силі їхнього духу – сила усієї нації…

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.