Суд відпустив під заставу 1,9 млн грн депутата СУМСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, який підозрюється у підкупі начальника Сумської МВА…

29 березня 2024 року слідчий суддя ВАКС застосував запобіжний захід у вигляді 1,9 млн грн застави до депутата Сумської обласної ради Володимира Поцелуєва, який одночасно обіймає посаду головного лікаря лікарні Святого Пантелеймона, викритого спільно з іншим депутатом Магомедом Галаєвим на пропозиції та наданні 100 тис. доларів США неправомірної вигоди начальнику Сумської міської військової адміністрації Олексію Дрозденку.

Прокурор САП не погоджується із застосуванням саме такого запобіжного заходу та оскаржить його в суді апеляційної інстанції.

Зауважимо, що прокурор наполягав на застосуванні до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 7 млн грн застави.

За версією слідства, 100 тис. доларів США депутати пропонували начальнику Сумської міської військової адміністрації за об’єднання двох медичних установ, що забезпечило б збільшення фінансування, а також за залишення на посаді керівника цієї об’єднаної лікарні однієї з осіб, яка і надавала неправомірну вигоду. Крім того, особи обіцяли надавати посадовцям військової адміністрації 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу.

Депутатів затримано 26 березня на «гарячому» одразу після надання ними першої частини обумовлених коштів - 50 тис. дол. США.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. Зауважимо, що іншого фігуранта справи Магомеда Галаєва взяли під варту із можливістю внесення застави у 3 млн грн.

Як повідомили у ВАКС, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував щодо депутата Сумської облради запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1 968 200 гривень.

Суд постановив негайно звільнити підозрюваного з-під варти в залі судового засідання.

Підозрюваний зобовʼязаний не пізніше п'яти днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави внести кошти на відповідний рахунок або забезпечити їх внесення заставодавцем та надати документ, що це підтверджує детективу, прокурору, слідчому судді.

Зауважимо, що ВОЛОДИМИР ПОЦЕЛУЄВ є депутатом СУМСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ від ВО БАТЬКІВЩИНА.

Вищий антикорупційний суд України відправив депутата Сумської обласної ради під варту на два місяці із заставою у 3 млн 28 тисяч грн… ЧИТАТИ ТУТ: https://ivanzhytnyk.com/sumshyna/11915-vyshchyi-antykoruptsiinyi-sud-ukrainy-vidpravyv-deputata-sumskoi-oblasnoi-rady-pid-vartu-na-dva-misiatsi-iz-zastavoiu-u-3-mln-28-tys-hrn

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.