Сумщина залишилася без жодного професійного футбольного клубу: ПФК (Суми) дискваліфіковано?

Чи завершена епопея з майбутнім ПФК «Суми»?

За інформацією сайту FootballHub, контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ позбавив клуб професійного статусу.

Ті ж джерела повідомляють, що три футболісти – Єгор Луговий, Тарас Дурай і Сергій Гаращенков – отримали довічну дискваліфікацію. На деяких інших гравців накладені менші покарання.

Питання з приводу дискваліфікації ПФК «Сум» почали розглядати ще перед початком весняної частини сезону в першій лізі (на початку березня 2019 року).

Однак з різних причин оголошення вердикту відтягалося.

Раніше вже була інформація про довічну дискваліфікацію Гаращенкова разом з іншими гравцями за «договірняк» з «Гірником-Спортом», але поки вона не отримала підтвердження.

Про серйозні проблеми щодо можливої дискваліфікації ПФК «Суми) та окремих колишніх гравців команди, у розділі СПОРТ розповідав й інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ).

Нагадаємо, що не так давно втрати статус професійного клубу й «Нафтовик-Укрнафта» з Охтирки…

Та керівництво ПФК «Суми» опублікувало заяву на своєму офіційному сайті такого змісту:

«На адресу клубу поступає чимало дзвінків як зі сторони преси, так і зі сторони вболівальників з приводу останніх новин, які оприлюднили в засобах масової інформації, а саме – КДК позбавив професійного статусу ПФК «Суми». З огляду на це, вважаємо за необхідне прокоментувати: ПФК «Суми» не отримував жодного рішення КДК ФФУ, мало того не було жодного повідомлення про розгляд даного питання та запрошення представників клубу на засідання. ПФК «Суми» не отримував жодного рішення Ради ліг, органу який уповноважений на прийняття рішення стосовно позбавлення професійного статусу клубу. ПФК «Суми» не використовував свого права на апеляційне оскарження рішення, так як його не отримував. Окрім того, ПФК «Суми» не може надати коментар стосовно інших осіб, які, за інформацією ЗМІ, отримали дискваліфікацію, так як жоден із них не має трудових відносин із нашою командою. Шановні вболівальники та працівники ЗМІ, аналізуючи «викид» інформації, використовуйте офіційні джерела, сайти – ФФУ та ПФЛ. Професійний футбольний клуб «Суми» продовжує підготовку до матчу проти команди «Дніпро-1″, який відбудеться завтра, і закликає всіх уболівальників підтримати нашу команду».

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.