Чи можна вийти з патової ситуації, яка склалася в Буринській міській ОТГ?

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) неодноразово на своїх сторінках розповідав про невтішну ситуацію, яка склалася в Буринській міській ОТГ.

Тут ще й досі не проведена 1 сесія Буринської міської ради – це, мабуть, антирекорд не тільки в Україні, а й світі.

ДЕТАЛЬНО ЧИТАТИ ТУТ:https://ivanzhytnyk.com/polityka/7168-druhe-plenarne-zasidannia-1-sesii-buryskoi-miskoi-rady-4-bereznia-2021-roku-tak-i-ne-rozpochalosia

Нині жителів громади турбує питання – чи можливо вийти з патової ситуації, яка нині є?

Це доволі складне питання, на яке, на превеликий жаль, немає єдиної відповіді.

Проте вихід потрібно шукати. Адже якщо Буринь впаде на саме дно, то викарабкатися звідти буде просто неможливо.

А за подіями, які відбуваються в місті останнім часом, це може трапитися у будь-який момент.

Що для недопущення цього можна було б зробити?

Зібрати міський форум: це не зустріч, не нарада, а саме форум порятунку виходу із складної ситуації.

На нього запросити людей, які чимало років працювали в сфері управління, мають відповідний досвід, і могли б запропонувати конкретні дії виходу з кризи.

Серед таких людей – це Григорій Нікітченко, колишній голова Буринської районної ради, Володимир Марченко, колишній голова Буринської РДА, Петро Жук, колишній міський голова, Анатолій Ворона, колишній міський голова, Віталій Мельник, колишній міський голова.

Також на форум слід би запросити відомих в Україні осбистостей-земляків, які переймаються турботами своєї маленької батьківщини.

Серед них – Ніна Віноградська, Заслужений діяч мистецтв України, голова Харківського обласного відділення всеукраїнської громадської організації Конгрес української інтелігенції, Віталій Білоножко, Народний артист України, Олександр Капітоненко, голова громадських організацій «Сумщина-світ», Буринське земляцтво та Фундації ім. Давида Бурлюка, краєзнавець, культуролог, перекладач та член Національної спілки журналістів України, Микола Бондаренко, Заслужений діяч мистецтв України, відомий художник.

Обов’язково потрібно запросити на цей захід Максима Гузенка, депутата Верховної ради України по мажоритарному Роменському округу №161, до складу якого входить і Буриська міська ОТГ.

Повинні б бути на форумі й справжні патріоти України та рідного міста брати Юрій та Валерій Баранови, а також – учасники АТО, «афганці». представники від фермерів, підприємців та громадських організацій, в тому числі – молодіжних.

Не повинні на нього прийти «тітушки», крикливі особи, які окрім деструктивізму, ні на що більш нездатні…

Форум повинен пройти конструктивно й по-діловому, з конкретними тактичними, а, можливо, й стратегічними пропозиціями щодо виходу із нинішньої складної політико-соціальної ситуації.

В іншому випадку – місцеві перевибори.

Присутніми на форумі мають бути всі депутати Буринської міської ради та міський голова, які й повинні взяти на себе організаційну роль у проведенні такого заходу…

І, звичайно ж, повинна бути онлайн трансляція.

Ця стаття – не істина в останній інстанції, а ідея-пропозиція, щоб все ж таки врятувати Буринську міську ОТГ від можливого колапсу…

У місті Буринь прожив та пропрацював майже 34 роки. І мені, як і більшості жителів, не байдуже нинішнє й майбутнє міста та Буринської міської об’єднаної територіальної громади в цілому…

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України, володар відзнаки за вагомий доробок у розвиток Сумщини.

На світлині: місто Буринь – центр Буринської міської ОТГ.

Фото автора.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.