Правдива розповідь: чому депутати залишили засідання 1 сесії восьмого скликання Буринської міської ради?

Про ситуацію, котра склалася під час засідання першої сесії восьмого скликання Буринської міської ради, яка відбулася 24 грудня 2020 року, на своїй сторіннці в Фейсбуці розповів депутат від політичної партії «Європейська Солідарність» СЕРГІЙ МІНЕНКО:

«Сьогодні пройшла перша сесія Буринської міської ради. На жаль, міський голова та більшість депутатів не досягли згоди в ключових питаннях діяльності ради, а відтак і не було прийнято ряд рішень ради.

Зокрема, присутнім було надано проєкт порядку денного. Проте не було надано проєктів рішень ради, які були включені до нього.

Не провівши аналіз вказаних проєктів рішень, та не ознайомившись з ними, ми не дійшли згоди щодо подальших питань.

Після оголошення перерви депутати намагались вийти з приміщення ради проте працівники ФГ «Едельвейс-2007», а також громадяни з міста Конотоп та міста Суми блокувати переміщення депутатів.

Представник ВО «Свобода» з міста Конотоп Благодарний Віталій погрожував заподіяти шкоду здоров’ю присутнім депутатам, зокрема, Рябоконю Є. та мені. В цих умовах ми не могли повернутись до роботи в сесійну залу.

Та вкотре вимагаємо обраного міського голову дотримуватись карантинних норм, і не запрошувати на сесію осіб, які погрожують депутатам та не дають нормально працювати.

Ми налаштовані конструктивно працювати, але як ми, так і громада повинні хоча б бачити ті рішення, які хоче прийняти міський голова.

У разі не забезпечення вимог законності, дотримання карантинних правил, а також норм моралі на засіданні ради, ми не зможемо належним чином виконувати свої обов`язки. І нарешті опублікуйте проєкти рішень».

На світлині: Буринська міська рада.

Фото Івана Житника.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.