Чи коли-небудь запрацює Буринська районна рада у повному депутатському складі?

Як розповідав інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ПОЛІТИКА, Центральна виборча комісія зобов’язала Буринську виборчу комісію до 30 листопада 2018 року розглянути в установленому законодавством України порядку питання щодо заміщення депутатів Буринської районної ради на підставі документів, надісланих цій комісії указаною радою, а також невідкладно надіслати до ЦВК копії рішень, прийнятих за результатами їх розгляду.

Нині в Буринській районній раді потрібно замістити чотирьох депутатів, котрі достроково припинили свої повноваження.

Щодо Леоніда Білика, який був обраний депутатом від районної партійної організації політичної партії «Воля народу», 21 лютого 2018 року депутати райради прийняли рішення про звільнення його зз посади заступника голови Буринської районної ради та дострокове припинення депутатських повноважень.

Нині Леонід Білик працює заступнтком голови Дубов’язівської обєднаної територіальної громади.

Було достроково припинено і повноваження депутата Андрія Авдеєєнка, який обраний від Буринської районної організації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП». Він брав участь в АТО.

Депутат Сергій Чередник подав заяву, у якій повідомив про дострокове припинення ним повноважень депутата.

Тепер він є депутатом Буринської міської ради, і працює заступником голови Буринської міської ради.

У травні нинішнього року достроково припинено повноваження Ганни Коробенкової, яка обиралась до райради від Буринської районної організації Радикальної Партії Олега Ляшка в Сумській області.

Відповідно до частини 1 статті 90 Закону України в разі, якщо депутат, який обирався в багатомандатному виборчому окрузі, достроково припинив повноваження або його повноваження достроково припинені на підставах і в порядку, передбачених Конституцією та законами України, за рішенням територіальної виборчої комісії обраним депутатом визнається наступний за черговістю кандидат у депутати від місцевої організації політичної партії.

Рішення про визнання обраним депутатом наступного за черговістю кандидата в депутати від місцевої організації партії приймається територіальною виборчою комісією не пізніш як у 30-денний строк з дня надходження документів, що підтверджують факт дострокового припинення повноважень депутата ради.

Такі документи повинні бути засвідчені в установленому порядку органом, який видав відповідний документ, або нотаріально.

Отже, всі відповідні строки щодо заміщення депутатів, які склали свої повноваження, вже минули.

А Буринськанська районна виборча комісія так і не зібралася…

На світлині: Будинок ради, в якому засідає Буринська РВК, 25 лстопада 2018 року.

Фото Івана Житника.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.