Злочинна група нахабно здійснювала розбійні напади, але її затримано…

Поліція скерувала на розгляд суду кримінальне провадження стосовно організованої злочинної групи…

Наприкінці березня 2020 року працівники Управління карного розшуку, Слідчого управління ГУНП в області при силовій підтримці бійців спецпідрозділу «КОРД» затримали трьох жителів Конотопщини за підозрою у вчиненні низки розбійних нападів.

Тоді жертвою зловмисників стала і 76-річна персіонерка з Буринського району, про що розповідав інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ПОДІЇ.

У старенької під загрозою застосування фізичної сили вони забрали мобільний телефон, близько 200 гривень та кілька подушок.

За даним фактом поліція під процесуальним керівництвом прокуратури області було відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій».

У ході досудового розслідування поліція довела причетність затриманих до вчинення цілого ряду розбійних нападів та крадіжок.

Більш того, слідчі встановили, що група зорганізувалась спочатку на етнічній основі, а з часом перетворилась на стійке злочинне об’єднання, що діяло як на території Сумської області, так і в інших регіонах України.

Працівники поліції та прокуратури повідомили учасникам організованої злочинної групи про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 185 (крадіжка) та ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове слідство завершене і обвинувальний акт направлений на розгляд суду. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років, повідомив Відділ комунікації поліції Сумської області.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.