У Бурині не було буревію, але дерево в міському парку все ж таки впало…

«Днями у міському Павловському парку в наслідок потужного вітру зламалось старе дерево. На щастя, це сталося на тій ділянці парку, де не відпочивають відвідувачі.

Раніше на сторінках одного інтернет-порталу вже обговорювалась тема вирубки дерев в парку та на інших територіях громади, де автор статті звинувачував міську владу в тому, що вона масово проводить вирубку дерев і що це шкодить природі.

Але саме нещодавній випадок зламу дерева і доводить, що спиловка аварійних, сухостійних та буреломних дерев край необхідна, щоб уникнути аварійних ситуацій і тяжких наслідків.

У таких випадках міська рада керується постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2006 р. № 1045, в якій чітко визначений порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах. Звертаємо увагу, що комунальними службами на території міського парку періодично висаджуються молоді саджанці дерев різних видів, аби провести його омолодження.

Відділ архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та комунального майна апарату виконавчого комітету міської ради»

Такий матеріал з’явився на офіційному сайті Буринської міської ради. І це дуже добре. Потрібно пояснювати городянам, що відбувається в місті.

Проте не потрібно підміняти деякі поняття.

По-перше, коли впало в Павловському міському парку дерево, яке ледве не наробило лиха (про що детально розповідав інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) в розділі ПОДІЇ) ніякого потужного вітру не було. Тільки в окремі години сила вітру сягала дещо вище 10 м/с. Проте така слабка сила, безсумнівно, не може зламати нормальне дерево.

По-друге, в жодній статті на БіЖ не звучали звинувачення в бік влади «що вона масово проводить вирубку дерев і що це шкодить природі».

Мова йшла про те, що в Буринському міському Павловському парку випилювалися здебільшого тверді породи дерев, а деякі доволі небезпечні дерева залишалися стояти.

І те, що одне з них під вечір в суботу, 13 червня 2020 року, впало, і ледве не натворило лиха – і є цьому підтвердженням…

Чомусь міська влада взяла за норму в усіх негараздах, які нині є в Бурині, звинувачувати інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ).

Вкотре підкреслюємо, інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) нікого й ніколи не звинувачував і не звинувачує, а тільки порушує на своїх сторінках проблемні питання, щоб вони віршувалися. А чи вони будуть вирішені, а чи ні – це вже повністю залежить від влади. Вона, до слова, може й не реагувати на проблеми, які порушують мас-медіа. До речі, БіЖ проблемні питання життєдіяльності Бурині порушував і при попередніх міських владах. І чимало з них було вирішено позитивно...

Та заради справедливості, дійсно, частину з порушених питань на інтернет-порталі БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) нинішня міська влада все ж таки вирішує.

І це, безсумнівно, добре…

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.

На світлині: дерево, яке впало в міському парку.

Фото Юрія Середи.

PS: звалене дерево комунальники вже прибрали…

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.