У подружжя з Ромнів шахраї видурили 22 тисячі гривень…

До Роменського відділу поліції звернувся 87-річний житель району. Він повідомив правоохоронцям, що його родина стала жертвою шахраїв.

Під час з’ясування всіх обставин події, правоохоронцям стало відомо, що на стаціонарний телефон чоловіку зателефонував невідомий та представився його сином. Далі повідомив, що перебуває у столиці в лікарні після ДТП і йому необхідні гроші на лікування.

Після чого передав трубку нібито лікарю, який підтвердив цю інформацію.

А далі події розгортались за звичним сценарієм. Псевдолікар продиктував батькам «пацієнта» назви ліків, які необхідні купити для лікування.

Але потім повідомив, що для зручності і прискорення лікувального процесу, можна просто передати гроші. На що літні батьки і погодились, та домовились про зустріч.

Гроші вони передали чоловіку, який прийшов до них додому і назвався товаришем постраждалого сина.

Більш того, занадто турботливі батьки вирішили, що цих коштів може не вистачити і передали йому свою банківську картку з пін-кодом до неї.

Через деякий час батьки вирішили зателефонувати невістці, щоб дізнатись, як же себе почуває їх син. Та були дуже здивовані, коли почули, що той перебуває в столиці по роботі, і з ним нічого не трапилось.

Потерпілим нічого не залишалось робити, як швидко заблокувати свою банківську картку та звернутись за допомогою до працівників поліції.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1. ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та ведуть пошуки зловмисників.

Усвою чергу працівники поліції радять жителям області бути обачними та не приставати на будь-які пропозиції невідомих осіб, і обов’язково перевіряти почуту інформацію у своїх близьких, радить Відділ комунікації поліції Сумської області.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.