За ініціативи Івана Рябоконя, Слобідського голови, декілька років поспіль до ладу приводиться Червоний Дім з територією навколо…

Що найбільше запам’ятовується людям, що змушує їх, посміхаючись, згадувати приємні моменти?

Що западає до серця?

Звичайно ж. щось незвичне, цікаве, свого роду родзинка. Але не кожне місто чи село може похвалитися такою родзинкою.

А Слобода – може!

Адже саме тут розташований один з найкращих зразків цегляної неоготики України – Червоний Дім.

Збудований він на початку XX століття за участі італійських архітекторів.

Біля ошатного маєтку текла річка Куриця, через яку було збудовано цегляний місток до баштанової плантації та скверу.

Та з часом Червоний Дім перетворили на пекарню, потім у ньому облаштували квартири.

Але в 1990 році сталась пожежа…

Відновити історичну пам’ятку взявся директор тогочасного радгоспу Іван Йосипович Рябоконь, що допомогло врятувати зовнішній декор будинку.

Та після його смерті територія навколо пам’ятки та озера поступово втратила свою привабливість.

За ініціативи Слобідського сільського голови Івана Івановича Рябоконя та з допомогою керівників фермерських господарств ПП АПФ «Україна», СФГ «Рябоконь» та СФГ «Злагода 10» вже декілька років поспіль до ладу приводиться і сам Червоний Дім з територією навколо, і водойма.

Колись замулене болото – зараз зариблений ставок, на втіху рибалкам, вже два роки приймає на своїх берегах рибацький турнір.

Відбувся він і нинішнього року. Про нього детально в розділі СУСПІЛЬСТВО розповідав інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ).

–У селі вже кілька років поспіль на березі ставка Красне проходить турнір з рибальства, – розповідає Іван Рябоконь, голова села Слобода. – І щороку бажаючих стільки, що яблуку ніде впасти. Цей рік не став винятком, адже цікавість рибалок підігрівають номінаціях…

Нагадаємо, що перше місце «За найбільшого коропа» здобув Толкачов Назар.

Друге місце відвоювала Невкапса Альона.

Третє місце в турнірі посів Мяус Даніїл.

А найменшою рибалкою стала Синенко Марійка.

До слова, за допомогою місцевих активістів для краси та зручності відпочивальників зведено три новенькі дерев’яні альтанки.

Прилеглу територію постійно охороняють, і не дозволяють природі, аж занадто розгулятися.

Робота з благоустрою не зупиняється.

Вже насаджено молоді дерева у майбутньому парку, який згодом, безперечно, стане ще однією родзинкою, котру варто побачити і запам’ятати у селі Слобода…

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.