У Бурині відбувся святковий концерт до Дня Конституції

Під назвою «Ми – це Українв!», як і анонсував інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі КУЛЬТУРА, сьогодні, 27 червня 2019 року, в Буринському районному будинку культури відбувся святковий концерт з нагоди Дня Конституції України.

До присутніх з привітальним словом звернувся голова Буринської районної ради Євгеній Рябоконь.

У своєму виступі він торкнувся основних питань, що закладені в Конституції, яка є головним оберегом державності і демократії, гарантом незалежності і соборності України. Також підкреслив, що у цей урочистий день хотілось би щиро вірити у реальне втілення конституційних прав і свобод та зміцнення добробуту українських родин. І наостанок побажав усім щастя і миру.

Потім присутні вшанували хвилиною тиші пам’ять тих, хто в різні роки віддав життя за незалежність, соборність і демократію української держави.

Відзначення Дня Основного Закону продовжилось концертною програмою.

Творчі номери глядачам подарували: народний аматорський хор «Червона калина» РБК (керівник Андрій Козирь), народний аматорський фольклорний ансамбль «Співаночка» РБК (керівник Катерина Ігнатенко) у супроводі оркестрової групи народного аматорського оркестру народних інструментів РБК, народний аматорський ансамбль «Троїсті музики» РБК (керівник Світлана Головко), народний аматорський ансамбль народної пісні «Пісківчанка» Пісківського СБК (керівник Любов Сєрик), народний аматорський вокальний чоловічий ансамбль РБК (керівник Андрій Козирь). зразковий аматорський ансамбль танцю «Перлина» РБК (керівник Олена Ларінцева), зразковий аматорський вокальний ансамбль «Шкільні роки» РБК (керівники Наталія Сомова та Світлана Головко), вокальне тріо «Лілеї» Слобідського СБК (керівник Лідія Литвиновська), Наталія Зайченко (Дяківський СБК), вокальний сімейний дует «Калинові сестри» у складі Наталії Сомової та Світлани Головченко, Світлана Буринченко, вокальний ансамбль «Горлиця» Михайлівського СБК (керівник Алла Зікрата), Олександр Фіголь (Слобідський СБК), Костянтин Ларінцев, Наталія Ганькіна, Софія Федоненко, Світлана Негрєєва (Пісківський СБК), вокальний жіночий ансамбль «Льонок» РБК (керівник Катерина Ігнатенко).

Перед початком та впродовж заходу біля входу у глядацьку залу була встановлена благодійна скринька для збору коштів на лікування Андрія Грищенка із села Червона Слобода.

Пожертви збирали волонтер юнака Катерина Івченко та начальник Буринського бюро правової допомоги Марія Бондаренко.

Марина Біркун, керівник художній Буринського районного будинку культури.

Світлина Ілони Ігнатенко, техніка народної аматорської кіно-відеостудії «Формат» Буринського районного будинку культури.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.