У місті Буринь пролилася людська кров під час сутичок (відео)…

Як розповідав інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ПОЛІТИКА, Другий апеляційний адміністративний суд 27 липня 2021 року скасував реєстрацію ВІКТОРА ЛАДУХИ міським головою Бурині.

А ще він зобов'язав міську територіальну виборчу комісію розглянути питання про призначення повторних виборів.

ДЕТАЛЬНО ЧИТАТИ ТУТ: https://ivanzhytnyk.com/polityka/7680-viktor-ladukha-uzhe-ne-holova-burynskoi-miskoi-oth

А сьогодні, 4 серпня 2021 року, в місті Буринь уже сталися сутички під час спроби провести позачергову сесію Буринської міської ради.

Під час них пролилася кров. І один із постраждалих (за деякою інформацією – це житель міста ВІТАЛІЙ КИРИЧЕНКО) нині госпіталізований до Конотопської лікарні в досить тяжкому стані.

Зранку поруч Буринської міської ради зібрались люди, які підтримують ВІКТОРА ЛАДУХУ, та депутати з більшості ради.

Депутати зібралися, щоб провести сесію, на якій обрати секретаря ради. Адже після 8 місяців, які минули від дня місцевих виборів, у Бурині й досі не проведена 1 установча сесія Буринської міської ради 8 скликання.

ДЕТАЛЬНО ДИВИТИСЯ Й ЧИТАТИ ТУТ: https://ivanzhytnyk.com/videos/7667-u-misti-buryn-vidbuvaietsia-ne-ustanovcha-1-sesiia-burynskoi-miskoi-rady-a-zvychainyi-balahan-video

А так, як Другий апеляційний адміністративний суд 27 липня 2021 року скасував реєстрацію ВІКТОРА ЛАДУХИ міським головою Бурині, то рада залишається без керівництва. А це може привести до глибокого колапсу в життєдіяльності Буринської міської ОТГ.

А коли немає голови, то його обов’язки виконує секретар ради.

До зали засідань Буринської міської ради депутатів з більшості ВІКТОР ЛАДУХА та його прибічники не допустили, зробивши заслін до входу в будівлю. Тому, сесія відбувалася в приміщенні, де розташована споживспілка.

Туди від приміщення Буринської міської ради прийшли і прибічники ВІКТОРА ЛАДУХИ, і прихильники депутатів із більшості. Тут були й працівники поліції, яким до слова, все ж таки вдалося взяти дуже складну ситуацію під контроль. Правоохоронці не допустили масових бійок між опонентами, які б, не дай Боже, привели до людських жертв…

Найбільш серйозна бійка трапилася тоді, коли депутати виходили з приміщення, тримаючи в руках українські прапори.

За інформацією поліції та медичних працівників, під час неї офіційно травмованих все ж таки 4 людей.

«До нас зверталися три людини із опіками очей, які були внаслідок використання газового балончика. Лікарем призначені краплі і промивання. І все, більш нічого», – сказала директорка Буринської міської лікарні КАТЕРИНА ГОЛУБЦОВА, повідомив сайт https://suspilne.media/

Поліція отримала 7 повідомлень, 4 з яких від депутатів, 2 – від міського голови і одне - від жінки, яка сказала, що її чоловіку вдарили каменем по голові, розповів речник Нацполіції Сумщини ВОЛОДИМИР КРУПЕЦЬКИЙ: «Одним із повідомлень міського голови було, що депутати міської ради перешкоджають його діяльності, чинять протиправні дії. Від депутатів невідомі особи не пускають на сесію, яка проводиться незаконно. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ст. 351 ККУ «Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради». Триває досудове розслідування».

Отже, 27 липня 2021 року Другий апеляційний адміністративний суд скасував реєстрацію ВІКТОРА ЛАДУХИ Буринським міським головою без права оскарження даного рішення. та зобов'язав Буринську міську територіальну виборчу комісію розглянути питання про призначення повторних виборів.

«У нас була більшість від загального складу – 14 депутатів. Ми провели сесію, обрали секретаря ради, обрали спочатку лічильну комісію, тобто, дотримуючись всіх вимог закону і регламенту. Є запис на відео, як це все проводилось, все витримано в межах закону. Одноголосно всі проголосували «за». І я трішки повернусь назад: взагалі ми це питання намагались поставити на голосування ще з самого першого засідання, оскільки у нас зараз ще триває установча сесія, вже восьмий місяць. Надалі ми будемо намагатись пройти до сесійної зали й поставити питання про обрання заступників голови і старостинських округів, старост і так далі», – розповів депутат Буринської міської ради ЄВГЕНІЙ ЛІШУНОВ https://suspilne.media/.

ДЕТАЛЬНО ДИВИТИСЯ Й ЧИТАТИ ТУТ: Правда про нинішню реальну ситуацію в місті Буринь https://ivanzhytnyk.com/videos/7698-pravda-pro-nynishniu-realnu-sytuatsiiu-v-misti-buryn-video

Секретарем Буринської міської ради на позачерговійц сесії обрано депутата від більшості ЄВГЕНІЯ РЯБОКОНЯ, який раніше працював головою Буринської РДА та Буринської районної ради.

Зрозуміло, що ВІКТОР ЛАДУХА вважає себе легітимним міським головою. Про це він сьогодні кілька разів заявляв під час подій, які відбувались у місті Буринь.

Зауважимо, що повний текст рішення Другого апеляційного адміністративного суду про скасування реєстрації ВІКТОРА ЛАДУХИ міським головою Бурині буде оприлюднено 6 серпня 2021 року. І, як зазначено в ньому, він не підлягає оскарженню…

ІВАН ЖИТНИК, член Національної спілки журналістів України.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.