Сумщина відсвяткувала День Незалежності України

24 серпня 2014 року на Сумшині відзначено День Незалежності та 100-річчя відродження української державності.

З цієї нагоди в Сумах проведено ряд урочистих заходів за участю керівництва області, міста, представників трудових колективів, учасників АТО, волонтерів та громадськості.

До участі в святкуванні долучились голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко, заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко та міський голова Сум Олександр Лисенко, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Урочистості розпочалися з покладання квітів до пам’ятного знаку на честь Героїв Небесної Сотні та вшанування пам’яті наших земляків, які загинули в зоні АТО.

Пішою ходою учасники урочистого мітингу пройшли центральними вулицями Сум до пам’ятника незламного борця за волю України Тараса Шевченка, де і відбулося головне дійство свята.

З вітальним словом до присуиніх звернувся Микола Клочко, який зауважив: «Ми маємо бути єдиними, сильними і будувати успішну країну. Ми – народ, правда і сила якого ніким звойована ще не була».

Тетяна Головко, заступник голови обласної ради, від імені депутатів обласної ради та себе особисто привітала всіх присутніх з Днем Незалежності.

«27-й рік поспіль ми відзначаємо найбільше свято нашої держави. На жаль, сьогодні ми знову змушені, як і багато попередніх поколінь українців, відстоювати нашу незалежність із зброєю в руках, щоб виборювати свій суверенітет і своє право самостійно обирати свій шлях і бути вільними в боротьбі з російською агресією. День Незалежності – це той день, коли зустрічаються минуле і майбутнє. Минуле – зі своєю пам’яттю і мудрістю, майбутнє – з відповідальністю та терпимістю. Тому, дорогі друзі, дорогі українці, я бажаю всім нам пам’ятати історію, користуватися мудрістю минулих поколінь, відповідально ставитися до свого майбутнього, бути терпимими один до одного. З вірою в серці, з любов’ю, з Богом в душі!», - звернулася до сумчан та гостей міста Тетяна Головко.

А всім присутнім на дійстві дарували свої таланти юні жителі міста, які співами та віршами про Україну підіймали святковий настрій жителям та гостям обласного центру…

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.