У Буринській міській ОТГ чоловік рятував рибалку, який провалився на льоду, і обидва потрапили в жахливу пастку…

До Служби порятунку «101» надійшла інформація про необхідність надання допомоги в с. Червона Слобода, що Буринській міській ОТГ.

За попередніми даними, на річці Чаша на кризі, яка охоплювала всю поверхню водойми, проте була вже значно тонкою, провалився рибалка. Телефонували місцеві жителі, які почули крики потерпілого про допомогу.

На місце події прибуло відділення чергового караулу 23-ї державної пожежно-рятувальної частини з м. Буринь.

Також рятувальники викликали працівників поліції та екстреної медичної допомоги.

Як було встановлено, місцевий житель на невеликому дерев’яному човні розламуючи кригу наблизився до потопаючого, який перебуцвав на відстані близько 130 метрів від берега.

Чоловікові вдалося забрати потерпілого на човен. Проте повернутися назад вони вже не змогли….

На заваді став лід. Човен не витримав і почав тонути…

У цю мить до цього місця події вже дістався працівник Служби порятунку в рятувальному жилеті на надувному човні, який затягнув обох чоловіків на свій човен.

Використовуючи мотузку рятувальники разом з поліцейськими підтягнули човен з колегою та двома чоловіками на берег.

Місцевий житель від медичної допомоги відмовився, а рибалку після надання необхідної допомоги працівники «швидкої» доправили до лікарні.

Усього в рятувальній операції взяло участь 5 чоловік особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій та 3 чоловіки особового складу від Національної поліції, повідомиляється на сторінці «23 ДПРЧ Управління ДСНС України у Сумській області» в Фейсбуці.

А ось як про серйозну подію повідомив Відділ комунікації поліції Сумської області:

«Подія сталася вчора близько 12.00 в одному із сіл Буринщини. Там, чоловік, вийшовши на водойму, аби порибалити, провалився під лід. Йому на допомогу прийшов товариш, але також провалився. І вже обох рибалок довелося рятувати поліцейським та надзвичайникам, яких викликали очевидці.

Отримавши на службовий планшет повідомлення про те, що на ставку в с. Червона Слобода чоловік провалився під лід, наряд реагування патрульної поліції відділу поліцейської діяльності м. Буринь у складі старшого лейтенанта поліції Ігора Смєтюхова, майора поліції Олександра Лісогора та капітана поліції Ігора Верхогляда негайно виїхав на місце події.

Прибувши на виклик, правоохоронці з’ясували, що 60 - річний місцевий мешканець вийшов порибалити, але весняний лід не витримав його ваги і тріснув, затягши під воду. На допомогу чоловікові кинувся його товариш, якому вдалося витягти його у човен, але той перевернувся, і обоє чоловіків опинилися в холодній воді. Ситуацію порятунку ускладнювало те, що під весняним сонцем лід вже досить тонкий і ламкий і підібратися до рибалок було майже неможливо.

Тож рятувальники та поліцейські об’єднали свої зусилля, намагаючись врятувати потерпілих. Не залишилися осторонь і мешканці населеного пункту: вони принесли кілька гумових човнів, за допомогою яких і вдалося підібратися до рибалок та витягти їх на сушу. Наразі життю чоловіків нічого не загрожує.

Поліція ж звертається до любителів зимової рибалки: будьте розважливими та обережними, відкладіть своє хобі до наступної зими, адже легковажність на весняній кризі, може обернутися трагедією».

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.