Регулярне комплексне обстеження — запорука здоров'я ваших очей

Обстеження у офтальмолога — це проста і безболісна процедура. Навіть якщо очі здаються здоровими, у вас можуть бути проблеми, про які ви не підозрюєте. Багато очних захворювань не мають ніяких симптомів або попереджувальних ознак, тому відвідини фахівця — єдиний спосіб виявити їх на ранній стадії, коли лікування ще можливе.

Основні ризики розвитку захворювань очей

Існує ряд причин, що сприяють виникненню проблем із зором або ж підвищують ризики їх розвитку. Розглянемо лише деякі з них:

  • вік;
  • надмірна вага або ожиріння;
  • офтальмологічні проблеми у сімейному анамнезі;
  • расова приналежність.

Інші стани здоров'я, такі як діабет або високий кров'яний тиск, також можуть збільшити ризик виникнення деяких очних захворювань, які можуть викликати втрату зору та сліпоту.

Своєчасне звернення до офтальмолога і виконання всіх приписів допоможе знизити ймовірність розвитку або прогресування хвороб очей. Перед відвідуванням клініки Візіум також поговоріть з членами своєї сім'ї, щоб дізнатися, чи були у когось у роду серйозні проблеми із зором. Деякі очні захворювання і стани передаються як спадок, наприклад, вікова дегенерація жовтої плями або глаукома. Обов'язково повідомте окуліста про результати проведеного власного дослідження.

Турбота про здоров'я для хорошого зору

Турбота про загальний стан здоров'я має велике значення для збереження зору! Важливо робити вибір на користь здорового способу життя і розвивати корисні звички, такі як правильне харчування і фізична активність. Вони можуть знизити ризик виникнення захворювань і станів, які здатні призвести до тяжких проблем із зором.

Дотримуйтесь наступних порад для збереження здоров'я очей:

  1. Їжте здорову їжу. Переконайтеся, що ви вживаєте багато темної листової зелені, такої як шпинат і капуста, риби з високим вмістом жирних кислот Омега-3, наприклад, лосося, тунця і палтуса.
  2. Будьте активними. Фізична активність допомагає залишатися здоровим і уникнути таких хвороб, як діабет, високий кров'яний тиск і підвищений рівень холестерину.
  3. Киньте палити. Куріння шкідливе не лише для легень, але і для очей! Воно збільшує ризик розвитку захворювань, таких як дегенерація жовтої плями і катаракта, а також може викликати пошкодження зорового нерву.

Все в організмі взаємопов'язане. Турбота про себе — найкращий спосіб бути здоровим.

Захист очей

Кожен день ви можете робити прості кроки, щоб зберегти здоров'я очей. наприклад:

  1. Носіть сонцезахисні окуляри. Одягайте їх навіть у похмурі дні. Обов'язково шукайте сонцезахисні окуляри, які блокують від 99 до 100 відсотків як УФ-А, так і УФ-В-випромінювання.
  2. Одягайте захист для очей. Захисні окуляри призначені для виконання певних занять, таких як спорт, будівельні роботи і т. д. Вони допомагають уникнути травм.
  3. Давайте очам відпочити від комп'ютера. Робіть перерву кожні 20 хвилин, дивлячись у далечінь не менше 20 секунд.
  4. Якщо ви носите контактні лінзи, прийміть заходи для запобігання очних інфекцій. Завжди мийте руки перед зняттям і одяганням. Обов'язково дезинфікуйте контактні лінзи і регулярно їх замінюйте.

Здоров'я ваших очей — це не тільки про спадковість. Імовірність виникнення великої кількості різних захворювань і станів є наслідком вашого способу життя і щоденних звичок. Регулярний огляд у офтальмолога, особливо після 40 років, дозволяє діагностувати будь-які відхилення від норми на ранніх стадіях, запобігши серйозних проблем із зором.

Джерело: visium.com.ua

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.