На Сумщині для прийому хворих на коронавірус визначено медичні заклади

Вибір цих лікарень є спільною позицією голів обласних державних адміністрацій, МОЗ та НСЗУ.

Пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів. Щоб госпіталізовані з COVID-19 пацієнти отримували всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану. А ті пацієнти, які потрапили до лікарні з приводу інших захворювань, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування.

Відповідно до даних, які отримала НСЗУ від вищезгаданих закладів, всі вони мають необхідне обладнання, щоб надавати допомогу хворим на коронавірус. А саме: в 240 закладах передбачено 4,1 тисяча місць для ізоляції хворих, 67 тис. ліжок-місць. Кількість апаратів ШВЛ складає понад 1800 одиниць. В лікарнях працює 5855 лікарів - інфекціоністів, анестезіологів, терапевтів та педіатрів.

Зауважимо, що перелік лікарень сформований для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується. Пацієнти, які відчувають симптоми COVID-19, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров’я. Це може загрожувати їхньому здоров’ю. При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю.

А при наявності важких симптомів - температура вище 38, яка не збивається, та утруднене дихання - дзвонити до 103.

На Сумщині для прийому хворих визначені такі медичні заклади:

 КНП "Роменська центральна районна лікарня".

 КНП "Тростянецька міська лікарня" Тростянецької міської ради.

 КНП "Шосткинська центральна районна лікарня" Шосткинської міської ради.

 КНП "Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди" Сумської міської ради.

 КНП Білопільської районної ради "Білопільська центральна районна лікарня".

 КНП Конотопської міської ради "Конотопська центральна районна лікарня ім. академіка Михайла Давидова".

 КП "Кролевецька центральна районна лікарня" Кролевецької районної ради.

 КНП Сумської обласної ради "Сумський обласний клінічний шкірно-венерологічний диспансер".

 КНП Сумської обласної ради "Обласний клінічний перинатальний центр".

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.