Віртуальна подорож у Бурині

Ознакою сучасного європейця є свобода мислення, усвідомлення своїх прав і готовності їх відстоювати, бережливе ставлення до довкілля тощо. А для того щоб поважати права інших та відстоювати власні, не боятися захищати особисту позицію чи точку зору – необхідно володіти інформацією.

Сьогодні бібліотеки – це інформаційні центри і своїми публічними заходами інформаційного та дискусійного характеру стали осередком зближення української та європейської культур, популяризації культурної спадщини рідного краю.

З цією метою у Буринській центральній публічній бібліотеці для читачів старшого віку була проведена віртуальна подорож «Відкриваємо Європу для себе».

Анна Ситник, працівник соціальної сфери, здійснила подорож у часі розповівши історію Європи з кам’яної доби до створення Європейського союзу.

Із зацікавленістю присутні прослухали бібліотекаря Валентину Вольську, яка познайомила з найцікавішими фактами про країни Європи та представила віртуальну історико-географічну подорож європейськими країнами та найвідомішими архітектурними пам'ятками.

На закінчення, не зважаючи на свій поважний вік, читачі бібліотеки охоче відповідали на запитання вікторини «Грошова одиниця країн Європи» та «Столиці країн Європи», а також познайомилися із постійнодіючою книжково-ілюстративною виставкою «В Європу з Україною в серці».

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.