У Бурині вшанували берегинь Буринщини

І знову пролетів черговий рік, знову підійшла до кінця зима і, нарешті, настала весна. Традиційно, в затишному святковому залі Буринської центральної публічної бібліотеки було проведено спільне святкове засідання президії Буринської районної жіночої організації та Буринської районної організації ветеранів, а також їх почесних гостей, присвячене Міжнародному дню прав жінок і миру.

Зустріч «У жінці душа народу!» відкрила бібліотекар, член Президії районної жіночої організації Лідія Герасименко. Вона привітала всіх зі святом і представила присутніх на зустрічі, подарувала всім весняний настрій чарівними словами про весну, жінку і красу. Перше вітальне слово для всіх жінок оголосив Буринський міський голова Віктор Ладуха. Він привітав їх з прийдешнім святом весни, гармонії і кохання та побажав всього найкращого.

Для оголошення щорічної акції «Наші Берегині» до слова була запрошена голова районної жіночої організації Оксана Іваненко. Вона представила і вручила відзнаки та пам’ятні подарунки цьогорічним номінантам, якими стали:

•«Активна жінка в громадському житті» – Сніжко Лариса Михайлівна (с. Біжівка), голова ветеранської організації Біжівської сільської ради ветеранів;

•«Берегиня рідного села» – Тереніна Світлана Сергіївна (с. Піски), вчитель історії Пісківської ЗОШ І-ІІІ ст., керівник місцевого музею;

•«Добре серце» – Мякушенко Ніна Володимирівна (с. Слобода), сімейний лікар амбулаторії загальної практики-сімейної медицини с. Слобода;

•«Берегиня дитячих сердець» – Ященко Віра Михайлівна (м Буринь), директор Буринської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3;

•«Творча жінка» – Горошко Наталія Миколаївна (м. Буринь), завідуюча Буринським закладом дошкільної освіти (ясла-садок) № 1 «Ромашка» Буринської міської ради Сумської області;

•«Розум і жіночність» – Дзюба Лариса Іванівна (м. Буринь), начальник Буринського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Сумській області;

•«Мати-героїня» – Михайлик Ганна Данилівна (с. Степанівка) – матір п’ятьох дітей, яка удостоєна звання «Мати-героїня».

Свої вітання та квіти подарували жінкам директор Буринського районного краєзнавчого музею Микола Кононенко та голова Буринської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) «Обов'язок» Микола Аніщенко. Долучилася до теплих слів привітання голова районної організації ветеранів Ангеліна Кнуренко.

Окрасою заходу стали пісні у виконанні працівників районного будинку культури: соліста Андрія Козиря та акомпаніатора Олександра Ігнатенка. На зустрічі лунали також привітання до присутніх жінок від члена Національної спілки журналістів України, поета Віктора Осадчого.

Зі словами подяки від номінантів виступила Світлана Тереніна і також зігріла присутніх своєю чарівною поезією.

Відкриттям для гостей стала поетеса Ніна Рибалко, яка прочитала свої вірші: присвячений матерям та новий поетичний твір, приурочений до цього дня.

Запрошені, у невимушеній атмосфері, пригощалися чаєм та солодощами і весняний настрій не зіпсувало навіть похмуре небо за вікном.

Розчулені, під впливом емоцій заспівали разом із Андрієм Козирьом чудові українські пісні «Ніч яка місячна, зоряна, ясная» та «Пісня про рушник».

Приємні миттєвості свята створили піднесений настрій і гостям ще довго не хотілося залишати затишної, святково вбраної бібліотеки.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.