«Сумигазу» заборонено брати додатковий платіж за газ

Національна комісія заборонила дораховувати газорозподільчим компаніям гроші за природний газ.

Починаючи з жовтня, абоненти газовиків мали оплачувати не тільки газ, а й роботу постачальника, аби споживач отримав паливо. Йдеться про витрати, які мають сплатити «Сумигаз», у залежності від температури повітря.

«Однією зі складових тарифів на послуги розподілу природного газу є виробничо-технологічні витрати. Вони в чинних тарифах прийняті на рівні затверджених обсягів виробничо-технологічних витрат, які були затверджені Наказом Міністерства енергетики й вугільної промисловості. Зазначені обсяги технологічних витрат та втрат до приведення до стандартних умов закладені до собівартості тарифу на розподіл природного газу для операторів ГРМ. Більші вони, менші – це не питання регулятора», – розповіла голова національної комісії регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Оксана Кривенко.

Наразі різниця між обсягом, який надали абонентам, і який взяли у НАК «Нафтогазу» у коштах – майже 173 млн грн.

У борг газ їм не відпускатимуть, а у разі не розрахунків – припинятимуть його подачу.

«На сьогодні після засідання Національної комісії, рішення ще не опубліковано після того, як ми ознайомимося з остаточним рішенням Нацкомісії, буде прийняти рішення про подальші дії», – повідомила речниця «Сумигаз» Анастасія Шимаріна.

Нагадаємо, від 19 жовтня за рішенням Кабміну, ціна газу для населення зросла на 23,5 відсотка, тобто кубічний метр подорожчав на 1,5 гривень – він зараз коштує майже 8, 55 гривень проти 7 гривень до цього, повідомив сайт tv.sumy.ua

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.