Білопільська ОТГ взяла на баланс центральну районну лікарню

Ініціатива щодо передачі з районного рівня на місцевий районної лікарні була прийнята на сесії Білопільської міської ради, повідомив офіційний сайт Сумської обласної державної адміністрації.

Заклад вирішили взяти на баланс громади з метою його збереження

Про це повідомив голова Білопільської міської ради Юрій Зарко: «Для того, щоб зберегти районну лікарню, ми маємо з 2021 року взяти її на баланс міської ради, незважаючи на додаткове фінансове навантаження. Ми прийняли таке рішення, розуміючи що буде складно, але наша медична галузь зараз на пристойному рівні, вже маємо 8 пакетів від НСЗУ, кваліфіковані кадри».

За словами Юрія Зарка, вторинна медична ланка району фінансується через Національну службу здоров’я України, тож міська рада лише дофінансовуватиме певну частину коштів. Сума, що, за попередніми розрахунками, необхідна для дофінансування – близько 4 млн грн на рік.

Крім того, є домовленість щодо співфінансування районної лікарні з Ворожбянською та Річківською громадами Білопільського району.

Зауважимо, що це третята ОТГ – після Тростянецької та Краснопільської об’єднаних територіальних громад, яка взяла на баланс ЦРЛ…

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.