Хто дав право владі міста Буринь знищити колонію птахів, які перебувають під захистом Бернської конвенції?

Безсумнівно, що кожен біологічний вид заслуговує на увагу і збереження, бо природні системи втрачають частину своєї стабільності зі зникненням будь-якого виду.

Такий підхід у підтриманні біологічного різноманіття застосовано Конвенцією про охорону дикої флори і фауни та природних середових існування в Європі, яку було відкрито для приєднання в 1979 році в м. Берні (Швейцарія), через що її також називають Бернською конвенцією.

Вона є чинною і в Україніі.

Відповідно до Бернської конвенції, наголошуємо, що вона є чинною і в нашій державі, ворони та граки, які колонією живуть на території Буринської лікарні, підлягають не руйнуванню гнізд, а їх охороні та збереженню.

До слова, колонія граків, які жили на території поблизу лікарні, зареєстрована в Києві.

Та в місті Буринь місцева влада вже звикла будь-яке питання вирішувати так, як їй захочеться, а не відповідно до законодавства…

Мабуть, через це Віктор Ладуха, міський голова Бурині, у своїх відео зверненнях хизується тим, що вони зруйнували гнізда ворон, які страшенно каркали.

За його ж словами, тут кофортно жилося тільки воронам, тому й зруйнували їхні гнізда. Правда, він побідкався, що деякі ще залишилися...

А на території уке спиляні дерева, на яких й проживали граки та ворони…

На світлині: тут раніше жили птахи, які перебувають під захистом Бернської конвенції.

Фото Івана Житника.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.