Проєкт «Діти Ґарета Джонса» створений для того, щоб переосмислити події Голодомору 1932-1933 років (відео)…

«Мені пощастило жити в час, коли можна говорити правду, і коли можна її почути. Жовтень 2020 року – пошук людей із рідного селища, які пережили Голодомор 1932-1933 рр. і можуть поділитися спогадами. На жаль, таких людей залишилось зовсім мало, але все ж таки нам вдалося взяти в них інтерв'ю, передати правду від одного покоління до іншого. Два з трьох інтерв'ю – розповіді про голод в Тернах. Це частинка великого проєкту «Діти Ґарета Джонса», присвяченого чужинцю, який розповів всьому світу про голодомор в Україні і поплатився за це життям», – зауважує Каріна Карпічко,

Проєкт «Діти Ґарета Джонса» створений для того, щоб переосмислити події Голодомору 1932-1933 років як молодим, так і старшим поколінням. Історія рухається по колу, а отже, ми ніколи не застраховані від геноцидів у майбутньому. Тож усе, що нам залишається, – це думати, говорити, аналізувати й пам'ятати, аби не повернутися в темні часи.

«У рамках курсу з книжкового продюсування ми просуваємо книжку «Ґарет Джонс. Ціна правди». Наприкінці жовтня ми створили проєкт «Діти Ґарета Джонса», твердо вирішивши, що його стрижнем стануть нерозказані, непочуті, непобачені історії очевидців геноциду 1930-их років, а також рефлексії молодого покоління, яким не байдужі пережиті болі.

Три подкасти на SoundCloud.

Плакати в Білій Церкві, Полтаві та Сумах.

Три відеоінтерв’ю з літніми людьми.

Презентація в школах.

І ніколи не отримували стільки задоволення, як зараз, бачачи радісні відгуки: «Я раніше не знав про Гарета Джонса. Дякую вам!»; «Ваш подкаст так мене надихнув, що я записала свій»; «А що це за плакат? Розкажіть про проєкт!»

Кожен подкаст, кожне інтерв‘ю – це сотня пережитих нами емоцій, які нізащо не передати у фейсбучному дописі. І поряд із тим – упевненість, що ми робимо щось соціально потрібне, а отже, рухаємося правильно.

«28 листопада важливо не тільки пам‘ятати про День ушанування пам’яті жертв Голодомору, а ще й осмислити всі події в собі. Упевнені, що в цьому вам допоможе і наш проєкт», – підкреслює Ольга Дуденко.

Продюсерки проєкту: студентки Інституту Журналістики КНУ ім. Т. Г. Шевченка Ольга Дуденко, Вікторія Чорна, Каріна Карпічко.

Відео Каріни Карпічко.

Посилання на подкасти:

• випуск «Багатоголосся підлітків» – https://bit.ly/3oFVreb

• випуск «Багатоголосся дорослих дітей» – https://bit.ly/3qvpSVX Посилання на відеоінтерв’ю:

• Микола та Лідія Боженки, очевидці з Сумщини – https://bit.ly/39LGDWV

• Кондратюк Анастасія, Вінничина – https://bit.ly/3lNcngR

• Сафонов Володимир Іванович – https://bit.ly/3quLlyi

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.