«Пропозиція»: Місцева влада має вирішувати проблемні питання на місцях (відео)

До інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) надходить чимало питань, які стосуються діяльності новоствореної політичної партії «Пропозиція», зокрема, й Сумської обласної партійної організації «Пропозиція» щодо подальшого соціально-економічного розвитку Сумської області, і її нинішнього ядра – місцевих громад…

Ми звернулися до голови Сумської обласної партійної організації «Пропозиція» ВЛАДИСЛАВА ЛУГОВОГО.

І він відповів тезисно:

«Наша позиція: влада повинна забезпечити гідні умови для життя громадян. Активна соціальна політика має стати міцним підґрунтям для всебічного розвитку країни. Тому розбудова соціальної держави участі, побудованої «знизу вгору» – це пріоритетне завдання нашої команди. Втручання центру має бути співставним значущості національних інтересів і чітко регламентованим. Відтак, основна мета центральної влади – не заважати, а сприяти розвитку місцевих громад. Для цього необхідно ухвалити Муніципальний кодекс, в якому будуть міститися чіткі правила розподілу повноважень між прямим народовладдям громадян, місцевим самоврядуванням та державною владою в тому, що стосується рівня громад.

Основні важелі управління в громадах необхідно передати людям на місцях! Наша позиція: центральна влада повинна залишатися гарантом прав і стратегом. Опікуватися питаннями державного суверенітету, здійснювати дипломатичне представництво на міжнародній арені та займатися реалізацією масштабних інфраструктурних проєктів. Лише так ми зможемо побудувати ефективну систему управління, яка дозволить органам місцевого самоврядування якісно виконувати свої обов’язки, а громадянам – впливати на владу, якій вони довірятимуть.

Наша пропозиція – розв'язувати питання там, де вони виникають. Ми пропонуємо розподілити повноваження так, щоб втручання центральної влади в місцеві проблеми було незначним, окрім випадків, коли це стосується всієї країни: національної стратегії розвитку України, гарантій рівних прав громадян, державної безпеки та оборони, територіальної цілісності та суверенітету.

Професійні, надійні, конструктивні. Саме таку позитивну оцінку отримала команда «ПРОПОЗИЦІЇ» від сум’ян. Містянам набридли пусті обіцянки й розгортання активної діяльності лише перед виборами, тому й сподіваються на досвід фахівців «ПРОПОЗИЦІЇ». Серед представників політичної сили: медики, учасники АТО, економісти,спортсмени, експерти в галузі ЖКГ, зоозахисники, чинні депутати обласної та міської рад. Словом, люди, які знають проблеми абсолютно кожної сфери суспільного життя, а головне - вміють їх ефективно вирішувати. У цьому жителі Сум переконалися вже безліч разів. «ПРОПОЗИЦІЯ:» Наш досвід – на користь громаді!

Можна довго сперечатися про те, як правильно розподіляти податки. Однак всі розуміють, що кожен платник має законне право брати участь у розподілі бюджетних коштів. Наша позиція: ухвалити рішення про селективний розподіл податків на місцях. Так, жителі громади зможуть обирати, куди саме підуть їхні кошти. Наприклад, частину податку на нерухомість можна буде спрямувати на конкретну дорогу чи озеленення вулиці. Подібні рішення будуть вноситися на обговорення і прийматися безпосередньо у громаді. Така практика діє в країнах Європейського Союзу й доводить свою ефективність.

«ПРОПОЗИЦІЯ» презентувала своє бачення, зокрема, розвитку міста Суми. На думку партійців, останні п’ять років обласний центр не примножує досягнення, а втрачає їх. Про що говорить технічний, науковий і економічний застій. Головна ж мета діяльності пропозиціонерів – зробити і місто Суми, і Сумщину в цілому таким регіоном, у якому хочеться жити».

Про більш детальну діяльність Сумської обласної партійної організації «Пропозиця» інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) розповість дещо пізніше.

Слідкуйте за нашими публікаціями.

На відео: про нинішню діяльнсть Сумської обласної партійної організації «Пропозиція» від 15 хвилини 49 секунд.

Відео Телеканалу ATV.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.