У Сумах презентували фільм, присвячений Герою України полковнику СБУ Олександру Аніщенку (відео)

Учні спеціалізованої школи «Унікум» та Сумська обласна ТРК «Відікон», до Дня Сум, презентували короткометражний фільм «Олександр Заступник Сумський», присвячений Герою України полковнику СБУ, почесному громадянину міста Суми Олександру Аніщенку, який загинув у травні 2014 року під час виконання бойового завдання поблизу Слов’янська.

На прем’єрному показі були присутні батьки Олександра Аніщенка, дружина, товариші по службі, друзі головного героя фільму, учасники Антитерористичної операції з родинами, вчителі, депутати місцевого самоврядування різних рівнів, небайдужі жителі міста. Головна увага була прикута до дітей – учасників творчого колективу, які писали легенду, ілюстрували її та виконали ролі у фільмі.

Людмила Говійна, керівник творчого проєкту, який триває вже два навчальні роки, розповіла, що у 2017 році школярі долучилися до створення сучасного українського епосу про легендарних захисників рідної землі. Вони разом написали першу сучасну сумську легенду, а потім самі проілюстрували книгу «Олександр Заступник Сумський», за якою і зняли фільм.

П’ятдесят дітей долучилися до творчого проєкту, поєднавши у ньому щире дитяче прагнення до миру, роздуми про цінність людського життя, любов до рідної Сумщини та відповідальність за долю України. Фільм побудовано на поєднанні розповідей дітей і документальних кадрів, що відображають бойові події 2014 року в районі проведення АТО.

Після перегляду стрічки батьки Олександра – Григорій Миколайович та Зінаїда Миколаївна, а також представник обласного підрозділу СБУ звернулися до дітей, які були присутні в залі, зі словами вдячності за те, що світла пам'ять про Олександра Аніщенка живе і буде жити у добрих справах та починаннях, нових творчих проєктах, адже «легенди не вмирають – вони живуть вічно».

Дорослі закликали дітей завжди пам’ятати про те, яку велику ціну сплатила і платить Україна та її народ за можливість жити, навчатись, працювати під мирним небом, повідомила Прес-група УСБУ в Сумській області.

«Україна ‒ це рідний край, в якому ти живеш, в якому ти народився. Якщо ти любиш свою країну, ти допоможеш їй, не кинеш у війні і не даси їй загинути…», ‒ так написала про любов до Батьківщини юна авторка книги-легенди «Олександр Заступник Сумський» Валерія Теплухіна.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.