Конотоп.City: «Скільки могло згоріти там зайченят»: під Конотопом вогонь знищив 100 гектарів лугу (відео)

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) на своїх сторінках неодноразово розповідав про паління різних решток з городів, трави в місті Буринь.

І в ці хвилини, коли матеріал готується до друку, сьогодні, 04 квітня 2019 року (18 година 15 хвилин), над Буринню завис сизий дим…

А читачам Біж пропонуємо на цю болючу тему статтю сайту https://konotop.city/

Сподіваємрся, що читачі все ж таки зрозуміють, якої непоправної шкоди завдає флорі та фауні паління рослинності, а їдучий дим – ще й людям…

…Пожежа почалася 30 березня на Сарнавщині. Фронт вогню починався від урочища Гончареве до урочища Гнилиці, повідомив Конотоп.City головний лісничий ДП «Конотопський лісгосп» Микола Бондар.

«Це буквально три-чотири кілометри від Конотопа, якщо брати від «Зеленого господарства». Далі цей масив йде лівіше, там село Кузьки. За Жолдаками також горіло. Загалом по всій заплаві річки Сейм йде випалювання сухої рослинності», – розповів головний лісничий.

У зоні вогню – переважно терниста рослинність й самосіви: берези, сосни, верболози. У цій місцевості водяться кози, олені, зайці.

П’ять днів поспіль з осередками пожежі боролися працівники лісової охорони та рятувальники. За цей час вигоріло приблизно 100 гектарів лугу. Двом осередкам вдалось зайти у лісовий масив. «Уявіть, там же качки плавали, скільки могло згоріти там зайченят, лисиці у норах погоріли. Уся флора і фауна згоріла».

І головний лісничий Микола Бондар, і начальник охорони та захисту лісу ДП «Конотопський лісгосп» Євгеній Лаврик підозрюють, що причина пожежі – людський фактор. Хтось умисно чи випадково підпалив луг.

Микола Бондар додав, що на пожежноспостережних вишках чергують щодня до 10 вечора. Ведуть спостереження через камери. Проте нікого поки затримати не вдалось. Працівники лісгоспу звернулися до правоохоронців, щоб допомогли знайти відповідальних за пожежі.

У Сумському обласному управлінні лісового та мисливського господарства нагадують, що за порушення правил пожежної безпеки під час перебування у лісі тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.