У Бурині мітингували проти закриття Буринської центральної районної лікарні (відео)

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) вже неодноразово на своїх сторінках розповідав про загрозу закриття Буринської центральної районної лівкарні.

З початку року Буринська районна лікарня недофінансовується.

Як повідомив сайт https://sm.suspilne.media/news/, за словами Євгенія Рябоконя, голови Буринської районної ради, на цей рік їй потрібно 23 млн. грн., але з них 10 млн. грн. надійде до міської ради, яка не хоче передавати кошти. Через таке тановище, є борг із зарплати – 750 тис. грн.

І працівники лікарні, і жителі Бурині вийщли мітингувати.

На мітинг біля Буринської міської ради зібрались працівники центральної районної лікарні та місцеві жителі.

Мітингували проти закриття лікарні.

За оцінками поліції, прийшло близько 200 людей.

Наталя Виноградова, жителька Бурині:

«Голова ОТГ на сесійній раді запропонував залишити первинну ланку, а вторинну ланку прибрати. Нехай люди їздять лікуватися в Путивль, Конотоп, Суми».

Лариса Бурика, працівниця лікарні:

«Ми стаціонар – ми вторинна медична ланка. За січень він розрахувався, він передав нам цю субвенцію, ми зарплату отримали. За лютий ми зарплату не отримали».

Віктор Ладуха, голова Буринської міської об’єднаної територіальної громади:

«Кошти на районну лікарню є, субвенції з держави профінансовані до кінця року. І ніхто не буде скорочувати лікарів районної лікарні. Якщо буде скорочення, закриватимуть лікарню, ми заберем її у місцевий бюджет».

-У 2019 році із державного бюджету до Буринського району надійде 17 млн. грн. медичної субвенції: 10 млн. грн. перерахують об’єднаній територіальній громаді, 7 млн. грн. - у районний бюджет, – розповідає Євгеній Рябоконь, голова Буринської районної ради. - Уже з березня працівники лікарні не зможуть отримувати заробітну плату у повному обсязі. Хоча в нас і так є незабезпечення. І такі кроки приведуть до того, що ми своїми 7 млн., які будуть у нас в районному бюджеті, зможуть забезпечити буквально 2 місяці ще...

Після мітингу біля міськради представники лікарні та громади прийшли на сесію Буринської районної ради. Тут вдруге вирішувалося питання про створення комунального некомерційного підприємства «Буринська центральна районна лікарня».

Та через відсутність депутатського кворому, сесія так і не розпочала своєї роботи. Про це детально БіЖ розповідав у розділі СУМЩИНА.

Іван Бойко, депутат Буринської райради (фракції ББП):

«Залишити лікарню в тій формі, як вона є, але лише з тим, щоб вона стала некомерційним підприємство, щоб люди могли далі працювати, отримувати зарплату».

Із 30 депутатів на сесію прийшли 16. Кворуму немає. Із 14 відсутніх 8 – члени фракції «Батьківщина» - це її повний склад.

Микола Ліщенко, голова фракції ВО «Батьківщина» у Буринській райраді:

«Я довірена особа по виборах. Так що я займаюся виборами. Я не був сьогодні, я не знаю, яка там ситуації. Я в Ромнах».

У Буринській центральній районній лікарні працює 280 працівників. Вони обслуговують майже 24 тисячі жителів Буринського району.

Зоя Сидорук, голова лікарка Буринської центральної райлікарні:

«До кінця року, ще на цю субвенцію, яку ми отримуємо з державного бюджету, ми можемо якось існувати, звичайно ж, якщо громада передасть свою частку субвенції на обслуговування свого населення на вториний рівень саме для нашої лікарні. А з початку 20-го року такі заклади як ми, які не перетворяться в комунальне некомерційне підприємство, фінансуватися з державного бюджету не будуть».

Як повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ПОЛІТИКА 37 сесія Буринської районної ради скликається на 12 березня 2019 року.

А от чи зберуться на неї депутати Буринської ради – поки що невідомо…

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.