Депутати Сумської обласної ради попрацювали плідно (відео)...

Як і повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ПОЛІТИКА, сьогодні 22 лютого 2019 року, відбулася 26 сесія Сумської обласної ради.

Вона пройшла у лютневі дні, коли в Україні вшановують незабутні події п’ятирічної давнини.

Пролита кров 107 загиблих Героїв Небесної Сотні на барикадах Революції Гідності, серед яких і наш земляк Герой України Олексій Братушка, зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни.

Тож, відкриваючи пленарне засідання сесії обласної ради, голова Сумської обласної ради Володимир Токар запропонував вшанувати хвилиною мовчання усіх загиблих Героїв, які стали символом жертовності та патріотизму українського народу, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Потім Володимир Миколайович виконав приємну місію, вручивши ліванцю й українцю Подяки обласної ради за сміливі й рішучі дії, пов’язані з ризиком для власного життя, особисту мужність, силу духу, небайдужість.

  • У нашому житті завжди є місце вчинкам людяності, - заявив очільник обласних депутатів. – Так, у грудні минулого року на річці Псел у Сумах під кригу провалилася собака. Вона не могла самостійно вибратися з крижаного полону і загинула б, якби не небайдужі громадяни. Громадянин Лівану Санкарі Монзер, рятуючи собаку, й сам провалився під лід. Тоді на допомогу прийшов наш земляк – сумчанин Юрій Радіонов і водолаз із рятувальної станції. На щастя, були врятовані і люди, і собака.

Народні обранці розглянули депутатські запити колег Віри Лаврик, Віри Мотречко, Олега Остапенка, Юрія Меєровича, Магомеда Галаєва, Катерини Приходько, Тетяни Головко, Володимира Пилипейко, Петра Нечмоні, Наталії Калініченко, Віктора Коваленка, Олександра Стрельченка, Олександра Будника, Семена Салатенка, Анатолія Троня, Миколи Березіна. Депутати порушували питання щодо виділення коштів на створення кабінету профілактики Охтирської стоматполіклініки, ремонт штучного поля ФК «Барса» та покрівель навчально-виховних закладів у Шосткинському районі, доріг до сіл і через села області й насамперед Великописарівського району, освітлення населених пунктів, зокрема в Лебединському районі та шкільного двору, спортивного майданчика, доріжки до Сумської школи № 26. Серед важливих проблем життєдіяльності громад області – неналежне забезпечення людей швидкою медичною допомогою, виділення матеріальної допомоги на протезування окремим мешканцям області, збереження споруди храму в Білопільському районі тощо.

Не менш актуальну проблему порушив на пленарному засідання народний депутат Олександр Сугоняко. У його виступі йшлося про ситуацію, що склалася на Шосткинському казенному заводі «Зірка». Сьогодні робітники вимагають погасити заборгованість із заробітної плати та забезпечити завод держзамовленнями. Оскільки «Зірка» входить до складу концерну «Укроборонпром» народний депутат запропонував обласній раді звернутися для розв’язання питання до Кабінету Міністрів, Міністерства оборони. У свою чергу обласні депутати рекомендували народним депутатам від Сумської області й собі відреагувати на вимоги шосткинців.

Далі обласні парламентарі перейшли до розгляду питань порядку денного. І першим на трибуну вийшов голова обласної державної адміністрації Микола Клочко зі звітом про виконання Програми економічного і соціального розвитку області. обласного бюджету та делегованих обласною радою повноважень. Ураховуючи, що з текстом доповіді обласні депутати ознайомилися раніше, було прийнято рішення одразу перейти до запитань до посадовця.

Відповідаючи на запитання депутатів, очільник області розповів про те, що у минулому році на Сумщині було відремонтовано 86,2 кілометра автомобільних доріг, з яких 64 км – дороги державного значення.

«Наше завдання – за п’ять років з’єднати якісними дорогами усі районні центри області», – говорив про перспективу ремонту дорожньої галузі Микола Клочко, голова Сумської обласної державної адміністрації.

він розповів і про успіхи області у впровадженні реформи децентралізації, використанні коштів ДФРР, про підтримку малого і середнього підприємництва тощо.

Оперативно й злагоджено розглянувши ще півсотні питань, депутати обласної ради внесли зміни до низки обласних програм, зокрема до Обласної програми здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2016-2020 роки, Обласної цільової програми підтримки індивідуального житлового будівництва «Власний дім» на 2019-2020 роки. Зміни торкнулися й рішень Сумської обласної ради «Про Обласний конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади» та щодо організації прийому громадян області депутатами обласної ради сьомого скликання. Положень про Сумську обласну літературно-краєзнавчо-мистецьку премію.

Депутати затвердили Обласну програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2019 рік, Програму охорони навколишнього природного середовища на 2019-2021 роки, Обласну комплексну програму «Освіта Сумщини у 2019-2021 роках».

На пленарному засіданні сесії розглянути бюджетні питання та соціально-економічного розвитку, схвалили ряд кадрових призначень. Так, нові керівники очолять Конотопський дитячий будинок-інтернат, Кролевецький будинок-інтернат для громадян похилого віку, Сумську обласну рятувально-водолазну службу, обласну ДЮСШ єдиноборств. Оголошено конкурс на посаду директора комунального закладу «Лебединський педагогічний коледж імені А. С. Макаренка».

Народні обранці затвердили Антикорупційну програму Сумської обласної ради на 2019-2021 роки. Не могли обійти й питання забезпечення стабільного функціонування газорозподільної системи Сумської області. Тому спрямували своє звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо протиправних дій ПАТ «Сумигаз».


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.