Солод для пива та його основні типи

Немає секрету в тому, що солод є надзвичайно важливою частиною пивоваріння. А якщо уточнити – то його безпосередньою душею. Адже солод в більшій мірі, на відміну від інших інгредієнтів, і формує смак, колір, тіло і,  звичайно ж, аромат пива. Загалом, якщо підкреслити, то без солоду пива не звариш. Словом, це основний інгредієнт, і до його вибору слід підходити дуже відповідально і ретельно.

Уточнимо, що солод – це частково пророщене і висушене зерно злакових культур ... І чим якісніший, і правильно підібраний солод, тим якісніше й смачніше пиво.

ОСНОВНІ ТИПИ СОЛОДУ

Якими ж бувають основні типи солоду? Щоб дати відповідь на це питання, потрібно усвідомити, що основні типи солоду забезпечують більшу частину ферментів  для  перетворення крохмалю, який  знаходиться в солоді, в зброджувальний цукор.

Також відзначимо, що не існує універсальної системи класифікації солоду за категоріями і підкатегоріями. Проте  майже всі солоди класифікують як основні та спеціальні  солоди. Основний солод, зазвичай, складає більший відсоток в солодовій засипці. А  спеціальні складають набагато нижчий відсоток, в межах від 5 до 20 відсотків.

Отож, назвемо  види основних солодів.

Світлий ельовий солод  – це тип солоду,  що  висушується  при  доволі  високій температурі, і має підсмажений солодовий аромат.  Він, зазвичай,  є базовий солод з високою ферментативною активністю. І він – це  основа більшості британських та  гірких сортів пива, а також світлих елів.

Лагерний  солод –  це традиційний світлий солод з 2-х рядного пивоварного ячменю. Він же є і основа  європейського пшеничного пива. Висушується  при температурі не вищою за  80-85 градусів.

Пшеничний солод  – це солод із зерна пшениці. Його цінність і перевага в тому, що він  має гарну ферментативну активність. В цілому він використовується для приготування пшеничного пива. А ще може бути добавкою  до багатьох легким сортів пива верхового бродіння.  

Житній солод в основному  використовується для приготування німецького житнього пива. Буває, що його використовують ще й для  приготування деяких американських видів пива.  А ще  є ферментований і неферментований житній солод. Зокрема, ферментований солод - це солод, котрий після пророщування піддали ферментації, а потім висушили при досить високій температурі.

Карамельний солод – це доволі чимала  група спеціального солоду. Зауважимо, що  для його виробництва використовують свіжу пророслу культуру високої вологості (до 50 відсотків), яку на останніх етапах пророщування нагрівають до 50 градусів для отримання продуктів гідролізу білків і цукрів. До слова, солоди такого типу використовують практично для всіх видів пива з високою щільністю сусла. І він  надає пиву карамельнгий  смакк, а також підвищує його щільність, і, безсумнівно,  додає прекрасний смак продукту.

ДЕ КУПИТИ СОЛОД ДЛЯ ПИВА

Якщо  дуже серйозно поставитися до  пивоваріння, щоб  напій порадував якістю і неповторним смаком, то, безперечно, потрібно припасти якісну сировину. І купити її найкраще і найнадійніше в  інтернет-магазині homebrewery.com.ua

Тут зібрано все для домашнього пива, зокрема, необхідні інгредієнти для приготування натурального зернового пива, солодові екстракти та концентрати. І все це, безсумнівно,   допоможе задовольнити потреби будь-якого, навіть найвибагливішого,  пивовара…

Пиво, і це не великий секрет, люблять всі. Під нього відпочивають, від нього насолоджуються. А ще з ним відбувається спілкування поміж людьми. І це, безперечно, так.

Та пиво не можна зробити без солоду. А який він повинен бути та як його обирати – про це й була наша розповідь…


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.