Підступні та лукаві: книги про політичних союзників-зрадників

Політика – достоту лукава справа, бо ж політичні події бувають незбагненними. Декотрі політичні лідери клянуться у прихильності цілим державам, а потім готують їм жорстокі підступи. Яким чином політичні союзники стають зрадниками, спробуємо з’ясувати разом з підбіркою книг про політичні інтриги.

Топ книг про політику

Як відомо, найбільшим підступом 20 століття вважається пакт Молотова-Ріббентропа, за яким Німеччина та Радянський Союз поділили світ навпіл та вирішили йти війною на сусідні держави. Однак за таким формальним союзом ховалася несподівана зрада. Жодна з імперій ділитися насправді не бажає, відтак чинить так, як їй заманеться. Щоб копнути глибше і з’ясувати, що призвело весь світ до підступної Другої світової та Холодної війни кілька десятиліть після неї, варто розібратися у передумовах і наслідках. Книга «Війна і міф. Невідома Друга світова» від співробітників Українського Інституту національної пам’яті, опираючись на аналіз документів тієї епохи, розповідає про пакт Молотова-Ріббентропа та багато інших важливих тем, на які боялися говорити буквально ще три десятка років тому. Про справжнє ставлення СРСР до нацистського режиму, Бандеру та його причетність/непричетність до спецслужб нацистів та багато іншого шукайте у книзі Олександра Зінченка, Володимира В’ятровича, Максима Майорова.

Книга «Альянс. Розповідь про те, як Рузвельт, Сталін і Черчілль виграли одну війну і почали іншу» Джонатана Фенбі у перекладі Петра Таращука розповість про грандіозний союз могутніх держав 20 століття. Об’єднання держав під назвою Альянс, до якого входили Великобританія, Радянський Союз та Сполучені Штати, за словами Джонатана Фенбі, існував для війни, а не для миру. Після Другої світової відбувся гострий поділ світу. Дослідник зазначає, що у кожної держави та її керівника був свій пріоритет Альянсу: для Британії Альянс був єдиною надією, для Совєтського Союзу – шляхом до надання статусу наддержави, а для Америки – визнанням, що на міжнародній політичній сцені США повинні зважати і на інші держави та їхні інтереси. Якщо ви бажаєте дізнатися більше про Альянс та його роль в історії світу, то зазирайте до книги Джонатана Фенбі.

Серед книг про політичні режими трапляються не лише науково-популярні видання або документальні книги, а також сатирична художня література,Є яка висміює або засуджує жорсткі політичні режими в усіх їхніх проявах. Згадаймо хоча б славнозвісну трійку антиутопій від Замятіна, Орвела та Гакслі. Особливо радимо книгу від класика англійської літератури Джорджа Орвела «1984». Жорстка алюзія на радянський політичний режим стає ефектною антиутопією, яка залишається актуальною і в наш час.

Щоб краще розібратися у політичних режимах та обрати книгу про держави, яка буде максимально інформативною та цікавою, зазирайте на топ книг з політології.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.