Володимир Токар, голова Сумської обласної ради: «Як син фронтовика я завжди шануватиму пам’ять тих воїнів, які захищали нашу рідну землю від фашистських загарбників»

Сьогодні, 22 червня 2020 року, керівники Сумської області та міста Суми, депутати сумської обласної ради, військові та громадськість взяли участь у покладанні квітів до пам’ятників воїнам-визволителям з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Саме 22 червня український народ схиляє голови перед світлою пам’яттю мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна.

Учасники церемонії пройшли пішою ходою до пам’ятника Скорботній матері, меморіалу «Героям Слава», де поховані учасники АТО, та Меморіального комплексу «Вічна Слава». Після чого вшанували жертв війни хвилиною мовчання.

Голова Сумської обласної ради Володимир Токар вважає 22 червня 1941 року чорним днем для нашого народу.

«Війна увірвалася в Україну страшним лихом. Вона пройшла через кожну родину, зруйнувала мільйони людських життів. Як син фронтовика я завжди шануватиму пам’ять тих воїнів, які захищали нашу рідну землю від фашистських загарбників», – підкреслив Володимир Токар.

Після покладання квітів, в пам’ять про воїнів та наших співвітчизників, загиблих у роки Великої Вітчизняної війни, пролунали залпи військового салюту.

Зауважимо, що 22 червня в Україні вшановують пам'ять жертв війни. Пам'ятна дата була встановлена Указом Президента від 17 листопада 2000 року №1245\2000 «Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні».

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.