Марина Нагорна: «Україні потрібні мудрі люди та мудра нація, яка буде вміти аналізувати…»

Марина Нагорна – голова ГО «Жіночі крила Сумщини», керівник секретаріату Сумської територіальної організації політичної партії «Європейська Солідарність». Активна та цілеспрямована жінка, яка поєднує громадську діяльність з партійною.

Проте інтерв’ю з нею ми почали з іншого запитання…

– Марино Юріївно, ви любите весну? Що ви відчуваєте, коли все навколо розквітає, молодіє, зеленіє…?

–Весна, як новий подих, надихає на нові проекти та ідеї з'являється бажання робити щось нове.

–Нинішній карантин не дошкуляє?

–Насправді, карантин я не відчула, бо достатньо було роботи, сумувати не було часу.

–Ви закінчили юридичний заклад. Так? Чи допомагає вам юридична освіта в нинішній діяльності?

–Так, я закінчила юридичний заклад, але це не єдина моя освіта. Звісно, юридична освіта завжди допомагає, а головне – я завжди знаю, що відшукати в тому чи іншому законі і бути обізнаною в будь-якому юридичному питанні.

–Чим конкретно займається громадська організація «Жіночі крила Сумщини»?

–Головним напрямком діяльності громадської організації «Жіночі крила Сумщини» є створення стабільних, міцних родин та допомога слабкій статі. Сумчанки звертаються за безкоштовною допомогою до кваліфікованих психологів, юристів та політичних діячів. Наш проект розрахований на жінок, які мають непорозуміння з чоловіками, дітьми є одиначками чи вдовами.

–Громадська діяльність – справа не з легких, але потрібна. Щоб ви могли порекомендувати тим, хто хоче серйозно займатися нею?

–Громадська робота потребує багато часу та моральних сил, але головне – мати натхнення, працюючи в цій сфері, ця діяльність повинна бути в радість, йти від душі. При цьому потрібно бути готовими до шквалу критики, адже у нас всі знають, що не так, проте ніхто точно не знає, як же вірно зробити…

–Марино Юріївно, ви займаєтеся доволі продуктивною й партійною діяльністю… З якого часу ви очолюєте секретаріат Сумської територіальної організації партії «Європейська Солідарність»?

–На чолі секретаріату Сумської територіальної організації партії «Європейська Солідарність» вже більше п’яти років.

–Нині «Європейська Солідарність» є опозиційною партією, хоча не так давно ще була при владі. Сумська територіальна парторганізація при переході з влади до опозиції втратила своїх членів, а чи навпаки її ряди поповнилися?

–Партія пройшла перереєстрацію, зміну голови. Я не можу сказати, що ми втратили щось, навіть навпаки, ми отримали відданих прихильників, які дійсно розділяють погляди та позиції, на яких стоїть «Європейська Солідарність».

–Дехто вважає, що допомагати людям потрібно не тільки під час карантину, а й постійно… А дехто взагалі вважає, що це – піар… А як ви особисто вважаєте?

–Допомагати потрібно не тільки під час карантину, допомога потрібна завжди. Коли мова йде про політику, то 80 відсотків людей все сприймає як піар. Я взагалі не люблю розповідати про свою роботу або про те, що я роблю, але так склалося у суспільстві, що, якщо не розповіси, то люди про це не дізнаються, а опоненти чи критики це використають, як зайвий привід надумано звинуватити в бездіяльності.

–Якими ще важливими проектами на Сумщині займається партійна організація? І чи можете назвати проекти, які вже стали успішними? І їх потрібно продовжувати…

–Перш за все, наша політична сила протягом п’яти останніх років у своїй діяльності робила акцент на тих основних реформах та напрямках, які вдалося реалізувати та розпочати завдяки нашому лідеру, п’ятому президенту України Петру Порошенку. Саме тому наші партійці, депутати та активісти досить багато уваги присвятили роз’ясненню реформи децентралізації. У нас були проекти по безкоштовній юридичній консультації, підтримці воїнів АТО/ООС та їх сімей. Також протягом п’яти років діяв проект Антикорупція, «Люди роблять!». Один із останніх проектів, який ми реалізовували в рамках загальнонаціонального проекту, стосувався захисту лікарів під час пандемії коронавірусу. Так, загалом за кошти Фонду Порошенка було закуплено для Сумщини 750 захисних медичних костюмів. Всі вони вже доставлені до лікарень. Також Фондом Порошенка було закуплено та передано на Сумщину сотні продуктових наборів для людей, які опинилися в складних життєвих обставинах під час коронавірусу. Окрім того, ми паралельно запустили та реалізовували свій обласний проект «Добро єднає» в рамках якого наші волонтери безкоштовно доставляли нужденним найнеобхідніше додому та забезпечували продуктовими наборами літніх людей або самотніх, яким під час карантину було дуже тяжко виходити за покупками, мати найнеобхідніші продукти харчування вдома.

–Зауважу відверто, більшість жінок надає перевагу не громадській чи партійній роботі, а тихенькому сімейному затишку… Ви ж активна в суспільному житті… А як щодо домашнього затишку?

–Затишок – це головний фактор кожної людини. Коли є бажання, людина може все і знаходить час для всього.

–Маєте якесь хобі?

–Займаюся спортом, люблю силові види спорту.

–Читачам інтернет-порталу хотілося б почути відповідь на таке запитання: Марина Нагорна – амбіційна, постійно прагне до кар’єрного зростання, а чи звичайна жінка, яка робить все від неї можливе, щоб людям жилося добре, затишно, спокійно?

–Активність – це як спосіб життя. Я – звичайна, але маю свою життєву позицію і притримуюсь її.

–У вас є віра в те, що в Україні, врешті-решт, запанують мир і злагода, а українці зможуть об’єднатися заради єдиної мети – розвитку та процвітання держави?

–Ще вірю, але треба займатися саморозвитком, потрібно навчатися, читати, вивчати, Україні потрібні мудрі люди та мудра нація, яка буде вміти аналізувати, тому я вкладаю у розвиток свого сина все, що можу, бо саме за молодим поколіннім наше майбутнє.

–У ці літні, досить складні дні, щоб ви побажали багаточисельній аудиторії читачів інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ)?

–Перш за все, хочу побажати віри в себе та в свої сили, витримки та сподівання, що наше життя залежить від нас – від нашого вибору, від нашої позиції, від наших старань! А ще хочу всім побажати єднання, незважаючи на різні політичні погляди, життєву позицію! Все буде Україна! А ще вітаю всіх зі святом Трійці. Нехай це свято надихає на добрі справи, наповнює серця любов’ю до ближніх, дарує кожному сімейний затишок і добробут, несе мир, щастя і впевненість у майбутньому.

–Дякую.

Інтерв’ю взяв Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.