Карантинні обмеження поступово пом’якшуватимуться...

На засіданні Уряду сьогодні, 3 червня 2020 року, було ухвалено рішення про подальше поступове зняття карантинних обмежень

Виступаючи на засіданні Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив: «Ось уже тиждень кількість тих, хто захворів, у нас фактично і не росте, і не падає. Тому ми маємо залишатися обережними та відповідальними». При цьому Денис Шмигаль переконаний, що в більшості регіонів ситуація повністю контрольована. «Тому модель адаптивного карантину дозволила з 1 червня запустити чергову хвилю послаблення карантину. У більшості областей була дозволена робота спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, а також ми запустили міжобласне та залізничне сполучення».

Прем’єр-міністр додав, що наступні послаблення карантинних обмежень стосуватимуться роботи закладів громадського харчування, церковних служб та запуску авіасполучення.

«З 5 червня ми запустимо внутрішні авіаперельоти, а з 15 червня закордонне авіасполучення. Так само ми хочемо, аби з 5 червня кафе та ресторани почали приймати відвідувачів всередині. Звичайно, всі правила щодо дистанції та дезінфекції мають виконуватися», - наголосив Прем’єр-міністр.

Відповідно до змін, які Уряд вніс до Постанови №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», з 5 червня дозволяється: приймання відвідувачів у приміщеннях закладів громадського харчування, за умови дотримання протиепідемічних заходів; особам старше 60 років дозволяється не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції; дозволяється проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 кв. м; проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

Світлина Івана Житника.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.