Не стало митрофорного протоієрея Миколая Бойка

З глибоким сумом від імені кліриків, чернецтва та вірних Роменської єпархії Української Православної Церкви висловлюю щиросердечні співчуття рідним, близьким і парафіянам Свято-Василівського храму м. Ромни з приводу тяжкої втрати – упокоєнням у Богові митрофорного протоієрея Миколая Бойка.

«Чесна пред Господом смерть преподобних його» (Пс. 115,6) – говорить Псалмоспівець і ми ще раз переконуємося у правдивості цих слів Святого Письма. Все життя спочилого митрофорного протоієрея Миколая було присвячене служінню біля Престолу Господнього, проповіді євангельської істини і твердому стоянню у святій православній вірі.

Багаторічна плідна діяльність отця Миколая як міського благочинного сприяла налагодженню молитовних та дружніх зв’язків між кліриками і парафіянами ввіреного йому благочиння, він завжди користувався великим авторитетом.

Турбота про Свято–Василівський храм, його прикрашання та благоустрій – ось чим були наповнені дні настоятеля. Цей храм завжди буде пов’язаний з ім’ям протоієрея Миколая Бойка і в ньому завжди, доки він стоятиме, будуть підноситись молитви за упокій його душі.

Для мене особисто отець Миколай завжди був прикладом того, як треба любити свою паству і класти за неї душу. Він як ніхто знав специфіку православного життя на Роменщині, завжди радо ділився зі мною своїм досвідом. Я з теплом згадую наші спільні молитви і дякую Богові, що мав таку можливість.

Глибокий сум огортає нас усіх, бо треба прощатися з дорогим чоловіком, духівником і багаторічним настоятелем, під священицьким благословенням якого пройшло більше 40 років життя парафіян. Та цей наш сум насправді є світлим, осяяним надією «вічного життя, яке обіцяв був від вічних часів необманливий Бог» (Тит. 1,2).

Хай Господь прийме наші молитви за упокій новопреставленого митрофорного протоієрея Миколая, а йому дарує Царствіє Небесне.

Зі щирими співчуттями – архієпископ Роменський та Буринський Іосиф.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.