На Сумщині виник 21 колективний трудовий спір...

Сьогодні, 12 лютого 2020 року, в обласній раді відбулася робоча зустріч начальника відділення Національної служби посередництва та примирення Олександра Пирогова із заступником голови Сумської обласної ради Тетяною Головко, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Керівник відділення НСПП в Сумській області надав інформацію про проведену роботу із вирішення колективних трудових спорів та їх запобігання на конфліктогенних підприємствах області.Так, протягом звітного періоду на території Сумщини виник 21 колективний трудовий спір, 20 з яких вирішено, на 9 підприємствах, установах та організаціях. Кількість учасників таких спорів – більше 3 тисяч осіб.

У процесі сприяння вирішення колективних трудових спорів було проведено 54 примирні процедури. Найтривалішим колективним трудовим спором став на АТ «СМНВО» з вимогою найманих працівників: «До повної ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати виплачувати щомісяця мінімум по 1,5 місячної заробітної плати», який був зареєстрований в липні 2017 року.Станом на 1 січня поточного року заборгованість на підприємстві складала 257732,7 тис грн. Олександр Пирогов повідомив про причини заборгованості на підприємстві.

Під час зустрічі було підбито підсумки роботи Відділення та обговорено шляхи подальшої співпраці між державними установами в новому році, а також нагальні питання щодо поліпшення стану соціально-трудових відносин в області, методи сприяння вирішенню колективних трудових спорів та проведення заходів із запобігання їх виникненню.

Серед іншого Олександр Пирогов проінформував, що протягом минулого року діяльність Відділення НСПП в Сумській області була спрямована на покращення стану соціально-трудових відносин між сторонами соціального діалогу до переростання їх ускладнень у колективні трудові спори, шляхом якнайшвидшого усунення розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин, що виникали на початкових етапах конфліктів.

Об’єктом запобігання протягом 2019 року було 30 конфліктних ситуацій на 30 підприємствах, установах, організаціях області, середньооблікова чисельність штатних працівників на яких склала 1425 осіб. Відділення сприяло врегулюванню 49 розбіжностей між сторонами СТВ, з яких 39 розбіжностей врегульовано і 10 залишалися на стадії розв’язання.

Окрім того, протягом звітного періоду на території області було зафіксовано 2 випадки проведення акцій соціального протесту, в яких взяли участь близько 200 осіб.

У ході виконання завдань із запобігання виникнення КСТ та вивчення стану соціально-трудових відносин на підприємствах, установах та організаціях області, відділення НСПП постійно співпрацює з органами влади, органами місцевого самоврядування профспілками тощо.

Протягом 2019 року відбулося 16 робочих зустрічей з представниками Сумської ОДА, обласної ради, РДА, місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, 11 зустрічей з профспілковими організаціями та 6 – за організаціями роботодавців, власниками або уповноваженими ними органами з метою обміну інформацією, оперативного реагування на ускладнення стану соціально-трудових відносин, пошуку шляхів врегулювання розбіжностей, надання сторонам колективних трудових спорів необхідних роз’яснень та консультацій щодо застосування положень Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

За результатами зустрічі були обговорені питання подальшої конструктивної взаємодії Сумської обласної ради та Відділення щодо сприяння зменшенню соціальної напруги в трудових колективах підприємств, установ та організацій Сумщини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.