В Україні тричі за рік підвищать максимальні пенсії, а інші?

До кінця 2020 року максимальний розмір пенсії в Україні складе 17 690 гривень...

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики в Facebook.

Розмір максимальної пенсії буде підвищуватися в 3 етапи:

з 1 січня 2020 року вона має становить 16 380 грн;

з 1 липня 2020 року - складе 17 120 грн;

з 1 грудня 2020 року** - 17 690 грн.

В Україні розмір пенсії для осіб, які втратили працездатність, відповідно до норми Верховної Ради від 2011 року, не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів. Однак вона не стосується тих, кому пенсію призначили до цього.

Найбільші пенсії в Україні поки отримують ті, хто мав особливі права, зокрема, колишні судді, народні депутати, прокурори.

За системою, яка зараз діє в Україні, щоб отримувати максимальну пенсію, українцям потрібно офіційно заробляти близько 60 тисяч гривень на місяць і мати 35 років стажу.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.