Покарали за Крим: Росія програла Україні суд на $ 82 мільйонів

Суд Швейцарії зобов'язав Росію виплатити близько $82,1 млн. компенсації українським фірмам за майно, яке було забрано у них в анексованому Криму.

Рішення про це прийняв Федеральний суд Швейцарії, повідомив ресурс Swiss Info.

Він залишив в силі рішення арбітражу в Женеві, який зобов'язав Росію виплатити 80 млн швейцарських франків (близько $ 82,1 млн.) 12-ти українським компаніям в якості компенсації за збитки, понесені в результаті конфіскації їх активів на півострові.

Росія намагалася оскаржити рішення Міжнародного арбітражного суду в Женеві, яке було прийнято в квітні 2019 року.

«Російська сторона стверджувала, що женевський судовий орган не підходить для винесення рішення по цій справі. Вона також заявляла, що аргументи українських фірм, які стверджували, що вони підпадають під дію Угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій від 1998 року, не застосовуються. Згідно з цією угодою, РФ і Україна не повинні експропріювати інвестиції без своєчасної виплати справедливої компенсації», – сказано в публікації.

Уточняється, що за відшкодуванням збитків в 2015 році в Постійну палату третейського суду в Гаазі звернулися 12 українських компаній, серед них «Укрнафта», що подала перший позов, і ще 11 українських підприємств, які подали другий позов. Частина цих компаній була раніше пов'язана з групою компаній олігарха Ігоря Коломойського.

«Палата призначила двох арбітрів, а ті вибрали головою своєї групи Габріель Кауфманн-Колер з Женеви. Тим самим, розгляд виявилося перенесеним в Швейцарію», – сказано в матеріалі.

У Федеральному суді Швейцарії вирішили, що компетенцію Міжнародного арбітражного суду не можна ставити під сумнів. А тому покарання для Росії залишили в силі.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.