Сумщина з формування здатних громад перебуває на 7 місці в Україні

Станом на 10 січня 2020 року в Україні створено 1029 об’єднаних територіальних громад із населенням 11,7 млн чоловік. Перспективними планами формування територій громад покрито 90,3% території країни. Лідери і аутсайдери зі створення життєздатних громад у переліку регіонів за минулий рік майже не змінювалися. Такі основні дані першого в цьому році моніторингу процесу децентралізації та реформування місцевого самоврядування Міністерства розвитку громад і територій України. Дані цього моніторингу – певний підсумок розвитку реформи в 2019 році.

«223 ОТГ утворилися в 2019 році, тоді як у 2018 – тільки 141. Тобто процес децентралізації триває, у нього повірили, і опір супротивників долається. Загалом уже створено 1029 ОТГ, в які об’єдналися 4698 громад. Знаємо, що багато хто з ОТГ слабкі – як правило, там, де приймалися політичні або емоційні рішення. Будемо коригувати. Однак 6263 громади досі не об’єдналися, ніж погіршують перспективи свого власного розвитку. У грудні минулого року відбулися вибори в нових ОТГ, ще 49 ОТГ готові до призначення перших виборів і чекають рішення ЦВК», – прокоментував дані моніторингу В’ячеслав Негода, заступник міністра розвитку громад.

На початку 2020 року рейтинг областей щодо формування здатних громад очолюють Житомирська, Дніпропетровська, Чернігівська, Хмельницька і Запорізька області. Сумщина за основними показниками займає 7 місце. П’ятірка регіонів-аутсайдерів: Київська, Львівська, Закарпатська, Вінницька та Кіровоградська області.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.